Categories: Genel Haberler

Amerikan Futbol Ligi’nden (NFL) kripto para ve NFT’lere yasak

Tüm dünyada kripto paralar ve NFT’ler büyük bir ilgi görürken, bu endüstrinin yoğun şekilde dahil olduğu sektörlerden biri de spor organizasyonları ve müsabakaları. Başta futbol ve basketbolda olmak üzere takımlar, kripto para şirketleriyle büyük anlaşmalar yaparken, ABD’nin en büyük organizasyonlarından biri olan NFL’in ise buna izin vermediği ortaya çıktı.

ABD’de NBA’den beyzbol ligine kadar birçok organizasyon kapılarını bu endüstriye açarken NFL’in ise temkinli davrandığı ve bu alanda yavaş ilerlemek istediği belirtildi.

Amerikan medyasından The Athletic’in, ismini vermek istemeyen bir kulüp yöneticisine dayandırdığı habere göre NFL organizasyonu kulüplere şu mesajı geçti:

“Kulüplerin belirli kripto paraları, ICO’ları, dijital varlıkları ya da blokzincir bağlantılı kategorideki ürünleri satmaları, hem kendileri için hem de kulüp tarafından kontrol edilen medya kuruluşu için yasaktır.”

Bilindiği üzere Amerikan futbolu oyuncusu olan Tom Brady de FTX borsasının hem hissedarı hem de dünyadaki elçisi olmuştu. Ancak NFL’in yasaklarından önce böyle bir karar alınması da Brady’nin bu uygulamanın dışında tutulabileceği ihtimalini doğuruyor. Hatırlanacağı gibi, Aralık ayında da Amerikan futbolu yıldızlarından Russell Okung, 13 milyon dolar olan yıllık maaşının yarısını bundan böyle Bitcoin ile alacağını açıklamıştı.

FTX borsası da NBA takımlarından Miami Heat’in maçlarını oynadığı salonun isim hakkını 19 yıllığına kiralamıştı.

NFT’ler de yasak

Organizasyon, son dönemin büyük patlama yapan endüstrisi olan NFT’lere de karşı çıkıyor. NBA Top Shot örneğinde olduğu gibi NFL de bir projeye dahil olduğunda çok yüksek rakamlar bu organizasyona gelebilir ancak şu an için bu durum engelleniyor. Bilindiği gibi NBA Top Shot, kulüpler tarafından değil, Ulusal Basketbol ligi tarafından yönetiliyor ve ünlü basketbolcuların NFT kartları çok ciddi rakamlara satılabiliyor.

İsmini vermek istemeyen kulüp yöneticisine göre; kulüplere izin verilen anlaşma tarzı, kripto paralarla ilgisi olan hatta birincil işi olan bir yatırım danışmanlığı firmasının ya da fon yönetim şirketinin böyle bir sponsorluğa imza atması…

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago