Categories: Genel Haberler

Altcoin’lerde hareketli hafta: 6 kripto para yeni zirveler gördü

Kripto para piyasasında Bitcoin’in nispeten yatay seyrettiği, piyasa değerine göre en büyük ilk 100 içine giren bazı altcoin‘lerin ise rekorlar gördüğü bir hafta geride kaldı.

Haftaya damga vuran kripto para, AVAX‘tı. Kurumsal yatırımcılardan 230 milyon dolar yatırım alan projenin coin’i 76 dolara kadar çıktı. AVAX’ın bir aylık performansı yüzde 100’e yaklaştı.

Cosmos da (ATOM) geride kalan haftayı rekorla kapattı. ATOM’daki esas yükseliş, cumartesi günü geldi ve ardından pazar günü de yükselmeye devam etti. ATOM’un bugün gördüğü 44 dolarlık seviye, kripto para için yeni bir zirve olarak kayıtlara geçti. ATOM, bir ayda yüzde 120’lik bir artış yaşadı.

Kripto para piyasasında tümden bir yükseliş tam anlamıyla başlamadan önce yılın başındaki sert fiyat hareketiyle hatırladığımız Elrond (EGLD), Nisan ayındaki rekor seviyesini salı günü geçti. EGLD, ilk kez 300 doları aştı ve 303.03 doları gördü. EGLD’nin son bir ayda yüzde 50’lik bir fiyat performansı var.

Ekosistemi geliştirmek amacıyla 5 milyar dolar değerinde HBAR’lık bir fon oluşturan Hedera projesinin coin’i, perşembe günü Nisan ayındaki en yüksek seviyesini aşarak yeni bir zirveye çıktı. Yaklaşık 0.58 doları gören HBAR, son bir ayda yüzde 70 oranında artış yaşadı.

EGLD gibi Mina da (MINA) salı günü önceki zirvesini geride bıraktı. 6.5 doları gören MINA’nın bir aylık performansı, bugünkü fiyatla yüzde 70 oldu.

Harmony’de 300 milyon dolarlık teşvik duyurusunun etkileri sürdü. ONE, pazartesi günü yaklaşık 0.23 dolar oldu ve bu seviye, Mart ayında kaydedilen önceki rekorun çok az farkla üzerindeydi. Daha sonra sert bir düşüşle geri çekilen ONE, bugünkü fiyatla son bir ayda yüzde 52’lik bir artış kaydetti.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago