Categories: Genel Haberler

ABD’de çok tartışılan kripto para kuralı tekrar gündemde

ABD’de Trump’ın başkanlığı sırasında dönemin Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in getirmek istediği kripto parayla ilgili bir düzenleme resmen yeniden bakanlığın altı aylık planına girdi.

Kripto para cüzdanlarına KYC (müşterini tanı) kurallarının uygulanmasını sağlayacak olan bu düzenlemenin ilerleyen süreçte federal hükümet tarafından tekrar değerlendirilmesi bekleniyor.

Söz konusu düzenleme, ilk olarak 2020’nin sonunda ABD’nin finansal istihbarat ağı FinCEN tarafından önerilmişti. Yürürlüğe girmesi durumunda, kripto para borsalarının günlük 3 bin doların üzerinde olmak kaydıyla, kripto paralarını kendi özel cüzdanlarına aktarmak isteyenlerin kişisel bilgilerini, adreslerini alması zorunlu olacaktı. Buna müşterinin gönderim yapacağı karşı tarafın kişisel bilgileri de dahildi ancak buradaki temel sorun şuydu: Karşı tarafın bir DeFi protokolü olması durumunda bir kişi isim, adres vb. gibi bilgileri nasıl sağlanabilecekti?

Ayrıca ABD vatandaşlarından yurt dışı dijital varlık sağlayıcılarında 10 bin dolar ve üzeri varlık tutmaları durumunda bunun bildirilmesi de talep ediliyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Beyaz Saray kripto parada devreye girecek

Öneri, Biden’ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla beklemeye alınmıştı. O dönemde, sektör oyuncuları ve bazı politikacıların büyük tepkisini çekmiş, senatör Pat Toomey, “ABD Doları’nda olmayan kurallar, DeFi’a uygulanmaya çalışılırsa sektör zarar görür.” demişti. Ayrıca düzenleme için halka açık yorum döneminin başlatılması sonrası 7000’den fazla geri bildirim alınmıştı. Bunların büyük çoğunluğu ise aleyhteydi.

Şimdi altı aylık regülasyon gündemine alınan bu konu, Hazine Bakanlığı’nın öncelikleri arasında. Düzenleme, bu haliyle uygulanmayabilir, değiştirilebilir veya tamamen rafa kaldırılabilir. Bakanlık, plana göre altı aylık bir süre belirledi ve düzenlemenin Ağustos ayının sonuna kadar kesinleşmesi bekleniyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago