Categories: Genel Haberler

ABD ve Binance gündemi piyasadan 226 milyon doları sildi!

Binance ve ABD gündemi, long durumlar yükte olmak üzere piyasadan 226 milyon doları tasfiye etti.

Kripto piyasası dün akşam adeta sallandı. ABD, Binance’e milyar dolarlık ceza kesti. Binance, bu cezayı ödemeyi kabul etti. Ayrıyeten CZ, 50 milyon dolarlık ceza ödedi ve suçlamaları kabul etti. CZ, suçlamaları kabul ettikten sonra Binance’ten de ayrıldı. Binance’in CEO’su artık emekli oldu.

Gündemin bu derece kızışması, hali hazırda şişmiş kripto piyasasını sert etkiledi. Binance ve ABD haber akışının gündeme anlık düşmesiyle birlikte piyasada volatilite yaşandı. Coinglass bilgilerine nazaran, son 24 saatte 226 milyon dolar tasfiye edildi. Bu tasfiyelerin yükü long süreçler oldu.

Kriptoda işler karıştı: Çeyrek milyar dolar tasfiye edildi

Kripto piyasası Binance’in ABD yaptırımlarına maruz kalmasıyla adeta sallandı. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Binance uzlaşmaya gitti. Binance, ABD’ye 4,3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Ayrıyeten Binance CEO’su CZ’de istifa etti ve kefaret ödedi.

Tüm bu gündem, kripto piyasasını anlık etkiledi. Volatilitenin yükseldiği geçtiğimiz akşam, BTC’de evvel düşüş akabinde yükseliş görüldü. BTC’nin hareketliliği yatırımcıları mağdur etti.

Coinglass’tan elde edilen datalara nazaran, Binance ve ABD haber akışı kripto piyasasından 226 milyon doları tasfiye etti. Tasfiyelerin 176 milyon doları long (yükseliş) taraflı süreçlerde gerçekleşti.

Isı haritasına nazaran, tasfiyeler ortasında en yüksek data BTC’den geldi. BTC’de 66,81 milyon dolarlık long süreçler tasfiye oldu. ETH’de 28,17 milyon dolarlık long süreç tasfiye edilirken, SOL’de 10 milyon dolarlık long süreç buharlaştı.

Coinglass bilgilerine nazaran, son 24 saatte 92 binden fazla trader tasfiye edildi. En yüksek tasfiye Bybit borsasında gerçekleşti. Bu borsada, tek süreçte 2,35 milyon dolar buharlaştı.

Uzun müddettir boğa beklentisiyle hareket eden kripto piyasasında, long istikametli süreçlerin tasfiye edilmesi tedirginlik yarattı. Bilhassa Binance’in suçlamaları kabul etmesi ve ceza ödemesi yeni bir krizin gelebileceği ihtimalini düşündürttü. Fakat BTC, gündemin sıcaklığına karşın sarsılsa da yıkılmadı. BTC fiyatı gün içerisinde yine 36.5 bin dolara demir attı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 ay ago