Categories: Genel Haberler

ABD merkezli kripto borsası, SOL, MATIC ve ADA ticaretini sonlandırdı

Investing.com – ABD merkezli ticaret platformu Robinhood, bu hafta ABD SEC’in kripto borsalarına yönelik baskıyı artırmasından sonra harekete geçerek menkul değer olarak nitelendirilen 3 kripto varlığın ticaretine son verme kararı aldı.

Robinhood borsası tarafından yapılan açıklamada 27 Haziran’dan itibaren Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Polygon’un (MATIC) süreç listesinden kaldırılacağı bildirildi. Bu varlıkları tutan kullanıcıların varlıklarını 27 Haziran tarihine kadar transfer edebilecekleri bilgisi verilirken bu tarihte portföylerde kalan kripto varlıkların satılarak bedellerin kullanıcıların hesaplarına aktarılacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada bu 3 kripto paranın haricinde platformda süreç gören öteki kripto varlıkların etkilenmeyeceği aktarıldı. Robinhood tarafından alınan bu karar, SEC’in hafta başında Binance ve Coinbase’e dava açarken bu 3 kripto paradan menkul değer olarak bahsetmesinden sonra geldi. 

SEC’in son atılımının akabinde ağır baskı altında kalan bu kripto varlıklar, hafta boyunca kıymetli oranda kayıplar verdi. ADA, hafta başında bu yana %17’yi bulan düşüşün akabinde bugün 0,31 dolarda süreç görüyor. SOL, bu hafta %15’i aşan kıymet kaybı gördükten sonra bugün kısmen toparlandı ve 19 dolar hududunda hareket ediyor. MATIC ise dün düşüş trendini yavaşlatmasına karşın hafta başından bu yana %13 oranında düşüşle 0,77 dolar bandında el değiştiriyor.

Kripto piyasasında son durum

Son 24 saatlik fiyat hareketine nazaran toplam piyasa bedeli 1,11 trilyon dolar düzeyinde bulunurken ortalama süreç hacmi 25 milyar dolar düzeylerine çekildi. 

İlk 10’da bugün kısmi yükselişler görülürken Bitcoin, %1 bandında artışla 26.600 dolarda bulunurken Ethereum, sabit kalarak 1.850 dolar düzeyinde alıcı buluyor.

DOGE ve XRP, %3 bandında yükselişle sırasıyla 0,07 dolar ve 0,536 dolardan süreç görüyor. BNB ve ADA ise bugün birinci 10’da negatif seyrine devam ediyor.

En büyük 100 kripto para ortasında ise PEPE ve RNDR, %5’in üzerinde günlük kıymet artışıyla en çok yükselen kripto paralar oldu. Bugün kısmi oranda düşüşler görülürken KAVA, SNX ve ADA, %2 – %3 bandında düşüşle en çok kaybettiren altcoin’ler olarak sıralandı.

Yazar: Günay Caymaz

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago