Categories: Genel Haberler

ABD Bitcoin madenciliğinde seviye atladı: Doğal gaz alevinden elektrik üretiyorlar

İçerik

Crusoe Energy adlı şirket petrol çıkarma platform ve merkezlerindeki işleyişten yararlanarak elektrik elde ediyor ve bu sayede şirketin bilgisayarlarının çalışmasını sağlarken aynı zamanda Bitcoin madenciliği yapıyor.

Şirket Kuzey Dakota, Montana ve Colorado olmak üzere 3 eyalette madencilik yaparken ABD’nin de en büyük Bitcoin madenciliği şirketlerinden biri oldu.

Alev gazıyla elektrik üretiyorlar

Peki petrol çıkarma tesisinde nasıl Bitcoin madenciliği yapılıyor? Crusoe Energy’de çalışan 27 yaşındaki Hunter Lowe burada önemli bir rol üstleniyor.

Onun açıklamasına göre, petrol çıkaran şirketler bu esnada her zaman az miktarda olsa da, doğal gaz da elde ediyorlar. Ancak çoğunun gerekli altyapısı olmadığı için bu gazı satamıyorlar ve yakıyorlar. Doğal gaz da adeta yanarak havaya karışıyor ve yok oluyor.

İşte burada Crusoe Energy şirketi devreye giriyor. Doğal gazın yakıldığı yere gerekli borular döşendikten sonra, elde edilen alevin enerjisiyle elektrik üretiliyor. Bu elektrik hem tesisteki tüm bilgisayar ve diğer sistemlerin çalışmasını sağlıyor hem de Crusoe Energy bu elektrikle Bitcoin madenciliği yapıyor.

1700 arabanın kullanılmamasına eşit!

Son dönemin en çok konuşulan konusu karbon emisyonları… Hunter Lowe ise, şirketinin bu işlemi sayesinde yanmayla ortaya çıkan emisyonun yüzde 63’ünün kesildiğini ve bunun da 1700 arabanın yollardan alınmasına eşit olduğunu vurguluyor:

“Ayrıca işler de her geçen gün daha iyiye gidiyor. Her gün daha fazla çalışmamız gerekiyor. 2021’in kripto patlaması bizim işlerimizi hem yoğunlaştırdı hem de daha kazançlı hale getirdi”

Coinbase ve Winklevoss ikizlerinden yatırım aldılar

Crusoe Energy, ABD’de bu işlemi yapan tek şirket değil ancak ülkenin en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olmayı da başardılar. Hatta bu sayede Gemini borsasının sahibi olan ve Bitcoin yatırımlarıyla bilinen Winklevoss ikizleri ile Coinbase borsasından yatırım almayı başardılar.

Crusoe Energy’nin yönetim kurulu başkanı Cully Cavness konuyla ilgili olarak, ürettikleri elektrik için petrol şirketlerine ödeme yaptıklarını ve aslında bu sayede onların boşu boşuna havaya karıştırdıkları doğal gaz için onların kazanç elde etmelerini sağladıklarını söyledi.

128 milyon dolar yatırım

Elon musk’ın açıklamalarıyla birlikte artık Bitcoin madencilerinin yeşil enerji odaklı çalıştıkları biliniyor. Crusoe Energy de bu anlamda gaz alevi yakalama cihaz sayısını 40’tan 100’e çıkardı ve gittikçe de büyümeye başladı. Şirket, aldığı 128 milyon dolarlık yatırımla da daha fazla gelişmeye başladı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago