Categories: Genel Haberler

AB Parlamentosu Bitcoin’e yasak getirebilecek o tasarıyı reddetti

İçerik

Berlin merkezli DeFi şirketi Unstoppable Finance’in yöneticisi Patrick Hansen, iş kanıtı sistemiyle çalışan kripto paraların AB yargı bölgesinde yasaklanmasına yönelik bir kanun maddesi içeren yasa tasarısının reddedildiğini belirtti.

Hansen, Avrupa Parlamentosu ECON Komitesi’nin yasa tasarısını 32’ye karşı 24 oyla reddettiği bilgisini verdi ve şu ifadeleri kullandı:

“MICA’da PoW tartışması büyük oranda bitti”

AB’deki Bitcoin ve kripto para topluluğu için çok iyi bir haber ve siyasi başarıdır. Oylamanın bir dökümünü ve sırada ne olduğunu paylaşacağım. EPP, ECR gibi gruplar tasarıya karşı oy kullandılar. Yeşiller başta olmak züere bazı azınlık grupları ise ‘Evet’ dediler. Onun yerine ise Stefan Bergerîn değişiklik önerisi desteklendi. Peki bu oylama iş kanıtı içi ne anlama geliyor? Madencilik konusu, büyük olasılıkla artık MICA yönetmeliğinde ele alınmayacak ancak AB “sürdürülebilir finans sınıflandırması”na dahil edilecektir.

“Yasanın yürürlüğe girmesine daha var”

MiCA, finansal araçları ve finansal hizmet sağlayıcıları düzenler. Madencilik teknolojisinin sürdürülebilirliği konusundaki endişeleri ayrı ele almak çok daha mantıklı olacaktır. Bundan sonraki adım ise, MiCA taslağının, AB Komisyonu/Parlamento/Konsey arasında müzakere edilmesi olacak. Son rötuşların ardından yasa yürürlüğe girecek. Şirketler ise bu yasaya uymak için 6 aylık bir geçiş süresine sahip olacaklar.

“Veto edebilirler”

Peki PoW yasağı hale gelebilir mi? Oylamada ‘kabul’ diyen grupların bir şansı daha var. Oylamayı veto edebilirler. tartışmayı Parlamentonun genel kuruluna getirebilirler. Bunun için parlamentonun oy oranının 10’da birine ihtiyaçları var ve buna sahipler… Eğer böyle bir durum olursa, PoW tartışması yüksek seviye politikacı arenasına taşınır. POW’daki oylamayı bugün değiştirmese bile, düzenlemeyi gereksiz yere en az birkaç ay uzatacaktır.

“Genel tartışma hala bitmedi”

MICA düzenlemesi içinde Pow tartışması bitmiş gibi gözükse de, genel tartışma hala ciddi şekilde devam ediyor. Sürdürebilirlik sınıflandırması ya da kısa süre sonra gelecek olan veri merkezi regülasyonları başlıklarında bu konu yeniden gündeme gelecektir.

“AB’deki kripto para topluluğu artık politik bir güç oldu”

Sonuç olarak yapılacak hala çok iş var ancak, bugünkü karar da büyük bir siyasi başarıdır. Stefan Berger’i de bu başarısından ötürü tebrik ederim. Endişelerimizi ve sesimizi duyurmamıza katkıda bulunan herkese teşekkürler… AB’deki kripto para topluluğu artık politik bir güç haline gelmiştir. “

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago