Categories: Genel Haberler

1inch Network’e 175 milyon dolarlık dev yatırım

Son dönemde çok ciddi yatırımlar alan kripto para şirketleri ve platformlarına önemli merkeziyetsiz borsalardan biri olan 1inch de eklendi. Yapılan resmi açıklamada, 1inch Network’ün B Serisi yatırım turunda 175 milyon dolarlık yatırım aldığı belirtildi. Şirket bugüne kadar toplamda sadece 14.8 milyon dolar yatırım almıştı.

Yatırım turuna kripto finansal hizmetler şirketi Amber Group liderlik ederken, FTX borsasının genç kurucusu Sam Bankman-Fried’ın sahibi olduğu bir başka firma Alameda Research, geçtiğimiz haftalarda ETF başvurusu SEC tarafından reddedilen varlık yöneticisi şirket VanEck, Celsius, Nexo ve Gemini Frontier Fund gibi şirketler de yer aldı.

1inch token, yatırımcılara indirimli satıldı

Amerikan medyasından The Block’un verdiği bilgiye göre ise 1inch, bu yatırım turunda token’larını indirimli fiyattan şirketlere sattı. Fiyatın 1.50 dolar olduğu belirtildi. Fiyat herkese açık borsalarda ise şu anda yaklaşık 4.20 dolardan işlem görüyor. Şirket indirimli fiyattan satılma durumuyla alakalı olarak, ağın geliştirilmesi için önemli yatırımcıları çekmek amacıyla böyle bir uygulamaya gittiğini açıkladı.

Hedef kurumsal firmalar

Yatırımın ardından konuşan kurucu ortak Sergej Kunz, ellerine geçen taze yatırımla beraber hedeflerinin, içinde bankalar ve serbest yatırım fonlarının da olduğu kurumsal firmalara hizmet vermek olduğunu söyledi:

“Avrupa ve ABD’de lisans almak istiyoruz. İlk adım olarak Avrupa’yı görüyoruz. Almanya, Lihtenştayn ve Cebelitarık’ta uygun regülasyon fırsatlarını araştırmaktayız. Birçok avukatla, hangi lisansların alınması gerektiği konusundaki görüşmelerimiz devam ediyor.”

Bilindiği üzere 1inch, sadece kurumsal firmalara özel 1inch PRO adında bir ürün de çıkarmanın çalışması içinde… Kunz, bu ürünün çıkış tarihi olarak 2022 sonu ile 2023 başını gösterdi.

Kurumsal firmalar için “izin havuzları” oluşturacaklarını belirten Kunz, perakende müşterilerin de 1inch PRO ürününe erişme fırsatını elde edeceğini ancak bunun için KYC ve AML (müşterini tanı ve anti-para aklama kuralları) gerekliliklerine uymalarının zorunlu olacağını söyledi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago