Categories: Nedir ?

Zerion Nedir? DeFi için Hepsi Bir Ortada Portföy İdaresi Zerion Rehberi

Zerion, DeFi yatırımcıları için tüm varlıklarınıza ve yatırımlarınıza tek bir yerden erişmenizi sağlayan bir portföy yönetimi panosudur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Hem web hem de mobil uygulama sunan Zerion, merkezi olmayan finans yatırımcıları için bir portföy yönetimi arayüzüdür. Zerion uygulaması, tüm DeFi varlıklarınızın performansını tek bir yerden izlemenize olanak tanır. Ek olarak, Zerion’un kripto platformu, DeFi protokolleriyle etkileşime girmenizi sağlayarak, uygulamadan çıkmadan token satın alıp takas etmenizi, ödünç almanızı, ödünç vermenizi ve havuzlara likidite sağlamanızı mümkün kılar. Uygulama 5 temel özellik sunar: Yatırım, Havuzlar, Değişim, Tasarruf ve Ödünç Alma ve geniş ve DeFi tokenleri.

Zerion Nedir?

2016 yılında kurulan Zerion, merkezi olmayan finans (DeFi) yatırımcıları için bir portföy yönetimi arayüzüdür. Zerion’un web ve mobil uygulamaları, birden fazla cüzdana yayılmış olsalar bile, DeFi varlıklarınızı tek bir yerden yönetmenizi mümkün kılar ve uygulamadan çıkmadan getirileri izlemenize, alım satım gerçekleştirmenize, borç vermenize, yatırım yapmanıza ve ödünç almanıza olanak tanır.

Zerion uygulaması gözetim altında değildir ve Ethereum tabanlıdır, yani Zerion özel anahtarlarınıza asla erişemez. Uygulama, diğerleri arasında Uniswap, Curve, Balancer, Yearn.Finance, Compound ve SushiSwap dahil olmak üzere 50’den fazla DeFi protokolünü barındırıyor.

Zerion Crypto Platformu Nedir?

Zerion, kullanıcı adlarını ve hesapları kullanmaz, bu nedenle uygulamayı kullanmaya başlamak için önce Metamask, Metamask mobile, Ledger, Fortmatic, Coinbase Wallet veya TrustWallet gibi bir Ethereum cüzdanı oluşturmanız veya bağlamanız gerekir. Zerion ayrıca yalnızca kendi uygulamasında çalışan kendi cüzdanını da sunar. Zerion’a birden fazla cüzdan bağlayabilir ve mevcut varlıklarınız varsa bunları hemen takip etmeye başlayabilirsiniz. Herhangi bir DeFi varlığınız yoksa ancak bir miktar edinmek istiyorsanız, Zerion’dan veya bir borsadan ether (ETH) satın alabilir ve ETH’yi cüzdanınıza yatırdıktan sonra hemen yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.

Zerion Uygulaması ve Zerion Cüzdanının Özellikleri

Zerion blok zinciri arayüzü, bireysel varlıkların değerine ve performansına ek olarak DeFi varlıklarınızın toplam değerini ve portföyünüzün performansını görüntüler. Uygulama 5 temel özellik sunar: Yatırım, Havuzlar, Değişim, Kaydetme ve Ödünç.

Yatırım özelliği, bir sepet DeFi tokenini izleyen DeFi endeks tokenleri gibi ERC-20 tokenlerini alıp satmanıza olanak tanır; DeFi protokollerinde yapılan değişiklikleri oylamanıza izin veren yönetim tokenleri; ve kapılı bir Discord topluluğuna erişmenize veya bir içerik oluşturucunun kariyerine yatırım yapmanıza izin vermek gibi çeşitli işlevlere sahip sosyal tokenlerdir. Tokenlere, örneğin, Katman-2 ölçekleme tokenleri gibi, piyasa değerine veya kategoriye göre de göz atabilirsiniz .

Havuzlar özelliği, diğerlerinin yanı sıra Curve, SushiSwap, Uniswap, Balancer, Bancor, Badger ve KeeperDAO gibi merkezi olmayan borsalardaki (DEX’ler) likidite havuzlarına likidite sağlamanıza olanak tanır. Bu borsalar, işlemleri yürütmek için geleneksel bir sipariş defteri yerine kullanıcı tarafından sağlanan likiditeye dayanan otomatik piyasa yapıcılardır (AMM’ler). Likidite sağlamanın bir ödülü olarak, havuzda gerçekleştirilen işlemlerden ücret kazanabilirsiniz.

Exchange özelliği, likidite sağlayıcı (LP) tokenleri ve varlıkları Curve ve Yearn.Finance gibi platformlarda kasalara yatırmaktan alınan tokenler dahil olmak üzere tokenlerle icaret yapmanıza olanak tanır. Zerion kripto platformu, likiditesini diğerleri arasında SushiSwap, Uniswap, Balancer ve Curve gibi popüler DEX’lerden sağlar ve bu nedenle sizin adınıza ticaret yapmanın ucuz ve hızlı yollarını bulmak için tüm bu platformları sorgular.

Zerion uygulamasının Kaydet özelliği, merkezi olmayan bir para piyasası protokolü olan Compound ile entegredir ve DeFi varlıklarınızı ödünç vermenize ve ödül olarak faiz kazanmanıza olanak tanır. Ayrıca Compound, Maker, Liquity gibi protokollerle entegre olan Zerion’un Borrow özelliği ile teminatlı kredi kullanabilirsiniz. Teminatlı krediler, krediyi geri ödeyene kadar yatırdığınız ETH gibi teminatlara karşı stablecoin gibi varlıkları ödünç almanıza olanak tanır. Zerion’un arayüzü size birikmiş toplam borç tutarı, yatırdığınız toplam teminat tutarı ve tahakkuk eden faiz dahil olmak üzere kredilerinizin bir özetini gösterir.

DeFi ekosistemi etkileyici bir hızla büyümeye devam ederken, Zerion’un birleşik portföy varlık yönetimi arayüzü, tüm yatırımlarınızı ve taahhütlerinizi tek bir yerde tutmak için güçlü bir araçtır.

Kaynak:  Coinkolik

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago