Categories: Bitcoin Haberleri

XRP, DOGE, ADA, SOL ve Bu 4 Coin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Kripto analisti Rakesh Upadhyay’a nazaran, Bitcoin fiyatı menzile bağlı. Fakat analist, XRP üzere birkaç büyük altcoinin potansiyel bir çöküşün işaretlerini gösterdiğini söylüyor. Bitcoin önümüzdeki birkaç gün içinde bulunduğu aralıktan çıkabilir mi? Dikkat edilmesi gereken değerli düzeyler neler? Analist, öğrenmek için grafikleri tahlil ediyor.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

Bir rahatlama rallisi teşebbüsünde bulunan Bitcoin boğaları daha yüksek düzeyleri sürdüremedi. Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere BTC geçtiğimiz haftayı %0,5’lik marjinal bir kayıpla tamamladı. Bitcoin’in yararlarını geri vermesinin ana nedenlerinden biri, SEC’in tüm spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) müracaatlarına ait kararını ertelemesiydi. Lakin bu durum analistlerin beklentilerini boşa çıkarmadı. Yakın tarihli bir notta JPMorgan analistleri, düzenleyicinin sonunda birkaç Bitcoin ETF’sini onaylayacağını söyledi.

Günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak: Coin360

Bitcoin’deki kısa vadeli fiyat hareketleri değişkenliğini koruyor. Lakin bu durum stoklarını koruyan uzun vadeli yatırımcıları caydırmadı. Glassnode bilgileri, üç yıl ya da daha uzun müddettir atıl durumda olan arzın %40,538 ile yeni bir doruğa ulaştığını gösteriyor.

BTC, ETH, BNB ve XRP analizi

Bitcoin (BTC) fiyat analizi

Bitcoin, 24.800 ila 31.000 dolar ortasındaki geniş aralığın dayanağına yakın süreç görüyor. Fiyat bir aralıkta süreç gördüğünde, boğalar ekseriyetle dayanağın yakınındaki düşüşü satın alır ve dirence yakın satar. 24.800 dolar düzeyi boğalar ve ayılar ortasında ağır bir savaşa şahit olacak. Bu düzeyin aşılması halinde satışlar hızlanması muhtemel. Ayrıyeten, BTC’nin 20.000 dolar düzeyindeki değerli takviyeye kadar gerilemesi mümkün.

Ayrıca 24.000 dolarda küçük bir dayanak var. Lakin bu takviyenin uzun müddet dayanması sıkıntı. Öbür bir mümkünlük ise fiyatın mevcut düzeyden üst dönmesi. Şayet boğalar 26.833 dolardaki bariyeri aşarsa, BTC’nin 50 günlük SMA’ya (28.221 dolar) gerçek hızlanması mümkün. Bu türlü bir hareket, BTC’nin 24.800-31.000 dolar aralığındaki kalış müddetini daha da uzatacağını gösterecektir.

Ethereum (ETH) fiyat analizi

Ether 1 Eylül’de 1.626 dolarlık güçlü takviyenin altına düştü. Lakin mum çubuğundaki uzun kuyruk daha düşük düzeylerde sağlam bir alım olduğunu gösteriyor. Boğalar durumu kurtarmaya çalışıyor. Fakat bir toparlanma başlatmakta zorlanıyor. Bu da daha yüksek düzeylerde talep eksikliği olduğunu gösteriyor.

Her iki hareketli ortalama da aşağı eğimli ve RSI negatif bölgede. Bu da ayıların komutada kaldığını gösteriyor. Satıcılar fiyatı 1.600 doların altına çekerse, ETH’nin 17 Ağustos gün içi en düşük düzeyi olan 1.550 dolara inmesi mümkün. Bu, yakın vadede pivot düzeyi. Zira altına düşmesinin 1.368 dolara düşüş için kapıları açması mümkün. Birinci güç işareti 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (1.684 dolar) üzerine çıkması olacaktır. ETH’nin daha sonra 1.750 dolarlık genel dirence yükselmesi mümkün.

Binance Coin (BNB) fiyat analizi

BNB son birkaç gündür 220 dolarlık kırılma düzeyinin altında süreç görüyor. Lakin ayılar avantajlarını geliştiremedi. Fiyatın 200 dolar ruhsal düzeyinin altına düşmemesi, toparlanmaya başlamaya çalışacak olan boğaları cesaretlendirebilir

Yukarı taraftaki birinci mahzur 220 dolar ve akabinde direnç çizgisinde. Alıcıların, düşüş trendinin sona erebileceğini göstermek için fiyatı direnç çizgisinin üzerine çıkarması gerekecek. Tersine, fiyat düşer ve 200 doların altına inerse, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başladığını gösterecektir. Bu durumda BNB 183 dolardaki bir sonraki ana dayanağa kayma riski taşır.

Ripple (XRP) fiyat analizi

Ayılar 1 Eylül’de XRP fiyatını 0,50 doların altına çekti. Lakin günün mum çubuğundaki uzun kuyruktan da gördüğünüz üzere daha düşük düzeyleri sürdüremediler. Ayılar baskıyı sürdürdü ve boğaların 0,50 dolar düzeyinden güçlü bir toparlanma başlatmasına müsaade vermedi. Bu da XRP için aşağı taraflı bir kırılma mümkünlüğünü artırıyor.

Böyle bir durumda XRP fiyatı 0,41 dolara kadar düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu varsayımın tersine, XRP fiyatı mevcut düzeyden üst döner ve 20 günlük EMA’nın (0,53 dolar) üzerine çıkarsa, boğaların bir geri dönüş teşebbüsünde bulunduğuna işaret edecektir. XRP fiyatının daha sonra 0,56 dolara kadar yükselmesi mümkün. Alıcıların 0,65 dolara hakikat yeni bir yükselişin başladığını göstermek için bu pürüzü aşması gerekecek.

ADA, DOGE, SOL ve TON analizi

Cardano (ADA) fiyat analizi

ADA son birkaç gündür 0,24 ila 0,28 dolar ortasında konsolide oluyor. Bu da boğalar ile ayılar ortasındaki kararsızlığa işaret ediyor.

Düşen 20 günlük EMA (0,26 dolar) ve 38’in altındaki RSI, ayılar için hafif bir avantaj olduğunu gösteriyor. Fiyat 20 günlük EMA’dan aşağı dönerse, 0,24 dolara düşme mümkünlüğü artar. Bu düzeyin altında bir kırılma, düşüş trendinin bir sonraki ayağını 0,22 dolara ve akabinde 0,20 dolara kadar başlatabilir. Tersine, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, ADA’nın 50 günlük SMA’daki (0,28 dolar) dirence meydan okuması muhtemel. Bu seviyeyi kırarsa, ADA’nın 0,32 dolara yükselmesi olası.

Dogecoin (DOGE) fiyat analizi

Alıcılar 2 Eylül’de DOGE’yi 20 günlük EMA’nın (0,07 dolar) üzerine çıkarmaya çalıştı. Fakat ayılar yerlerini korudu. Bu da DOGE’nin 20 günlük EMA ile 0,06 dolarlık değerli takviye ortasında sıkışıp kalmasına neden oluyor.

Aşağı hakikat eğimli 20 günlük EMA ve negatif bölgedeki RSI, satıcılara avantaj sağladığını gösteriyor. Fiyat 0,06 doların altına düşerse, satışların ağırlaşması mümkün. Böylelikle, DOGE’nin bir sonraki dayanak olan 0,055 dolara kadar düşmesi mümkün. Boğalar düşüşü önlemek istiyorsa, fiyatı süratli bir formda 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaları gerekecek. Başarılı olurlarsa, DOGE’nin 50 günlük SMA’ya (0,07 dolar) sıçraması mümkün. Daha sonra DOGE’nin 0,08 dolara yükselmesi mümkün.

Solana (SOL) fiyat analizi

Solana’nın SOL’u güçlü bir düzeltme basamağında. Alıcılar bir rahatlama rallisi başlatmaya çalışıyor. Lakin düşüş trendi çizgisinde satışla müsabakası beklenen. Fiyatın mevcut düzeyden yahut düşüş trendi çizgisinden keskin bir halde aşağı dönmesi, hassaslığın olumsuz kaldığını ve traderların rallilerde satış yaptığını gösterecektir. Bunun da fiyatı 18,32 dolara ve sonrasında 16 dolara çekmesi mümkün.

Boğalar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarırsa bu olumsuz görüş yakın vadede geçersiz olur. SOL’un daha sonra ayıların muhtemelen güçlü bir savunma yapacağı 22,30 dolara yükselmeye çalışması mümkün.

Toncoin (TON) fiyat analizi

Toncoin’in (TON) rallisi 2,07 dolarlık genel direncin yakınında durdu. Lakin küçük bir müspet, boğaların ayılara fazla yer bırakmamış olması. Bu da boğaların konumlarını koruduğunu gösteriyor.

RSI’daki çok alım düzeyleri, yakın vadede mümkün bir düzeltme yahut konsolidasyona işaret ediyor. Aşağı istikamette izlenmesi gereken kıymetli takviye 20 günlük EMA (1,61 dolar). Zira bunun altında bir kırılma fiyatı 1,53 dolara ve daha sonra 50 günlük SMA’ya (1,40 dolar) sürükleyebilir. Üst tarafta ise boğaların pürüzü 2,07 dolardan aşması gerekecek. Bunu başarırlarsa, TON’un yükseliş trendinin yine başladığını gösterirler. TON’un daha sonra 2,40-2,60 dolar genel masraf bölgesine yükselmeye çalışması mümkün.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago