Categories: Altcoin Haberleri

Venezuela’da Petro Yeterince İlgi Görmedi

Dünya üzerinde en fazla kripto paraya sahip olan ülkelerden birisi de Venezuela’dır. Venezuela’da inanılmaz boyutlara ulaşan enflasyon problemi yüzünden halk, kendi yerel paralarına güvenmiyor. Bu sebepten dolayı Venezuela halkı kripto paralara yöneliyor. Bu kripto paralar içerisinden de en çok Bitcoin alım satımı yapılıyor. Venezuela para birimi olan Bolivar’ın her geçen gün değer kaybetmesi yüzünden insanlar endişe içinde yaşıyor. Venezuela insanı değeri sürekli düşen Bolivar yerine Bitcoin satın alıyor. Satın aldıkları Bitcoin’leri de değeri düşen Bolivar’ın yerini tutabileceklerine inanıyorlar.

Venezuela hükümeti, halkın kripto paralara karşı olan ilgisini gördü ve Petro isimli hükümet destekli kripto parayı piyasaya sürdüler. Ancak Venezuela halkı bu kripto para birimine yeterli ilgiyi gösteremedi. Bunun sebebi ise hükümetin Petro’ya el koyma endişesi, halkı bu kripto paradan uzaklaştırıyor. Nicolas Maduro’nun kendi kripto para birimi olan Petro’nun fiyatlarıyla istediği gibi oynaması sebebiyle halk güven duymuyor. İnsanlar hükümete güvenmediği içinde ulusal kripto paraları olan Petro’yu satın almıyorlar. İnsanlar Petro yerine daha çok Bitcoin’i tercih ediyor. Ülkede Bitcoin’e olan talebin her geçen gün artması sebebiyle sanal paralara karşı olan beklentilerde yükseliyor.

Nicolas Maduro, Petro’nun tercih edilmesi ve satın alınması için Bitcoin ile ilgili ülkede bazı sınırlamalar koydu. İnsanlarda her ne olursa olsun Bitcoin’den vazgeçmiyor ve LocalBitcoins gibi yerel kripto para borsalarını kullanmayı tercih ediyor.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago