Categories: Bitcoin Haberleri

Ünlü Milyarder: Bitcoin Fiyatı Milyonlarca Doları Bulabilir

Chamath Palihapitiya günümüzde kripto para dünyasının en ünlü isimlerinden biridir. Social Capital’ın CEO’su olan ve eskiden Facebook’un yöneticiliğini yapmış olan Palihapitiya, Bitcoin’e erken yatırım yapmış isimlerden birisi.

Kendisi Bitcoin’e 2013 yılında, BTC’nin tanesi 80 dolarken yatırım yapmıştı. Palihapitiya’nın iddiasına göre kendisi bir aşamada o kadar fazla BTC’ye sahipti ki sirkülasyondaki toplam BTC miktarının %5’i onun cüzdanındaydı.

Palihapitiya’yı bir Bitcoin zengini olarak tanımanın yanı sıra Bitcoin hakkında yaptığı yorumlardan da tanıyoruz. Genelde kripto paralarla ilgili olumlu açıklamalarda bulunan Palihapitiya bunu yaparken gerçekçilikten pek uzaklaşmamaya da dikkat ediyor. Kendisi yine buna benzer bazı yorumlar yaptı.

”Fazla Spekülatif”

Palihapitiya kısa süre önce Anthony Pompliano ile bir araya geldi ve hem küresel piyasalardaki gelişmelerden hem de kripto paraların geleceğinden bahsetti. Palihapitiya konu hakkında yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in kullanım alanlarına ve gelecekteki fiyatına dair kişisel görüşlerini paylaştı.

Palihapitiya’nın uzun süredir çok net bir şekilde dile getirdiği bir şey var: Bitcoin, ABD Doları’nın yerini almayacak. Tıpkı Elon Musk gibi gibi Palihapitiya da Bitcoin’in fazla volatil olduğunu ve günümüzde artık tam anlamıyla bir ‘para birimi’ olarak görülmediğini düşünüyor. Bitcoin’in şu anda “fazla spekülatif” olduğunu söyleyen Palihapitiya, ‘BTC doların yerini alacak’ tarzı yorumları pek gerçekçi bulmuyor.

Warren Buffett’ın öğrencisi olan Palihapitiya buna rağmen Bitcoin fiyatının ilerleyen yıllarda milyonlarca dolar olabileceğini düşünüyor. Peki nasıl?

Uçurumun Eşiğindeyiz

Son zamanlarda Goldman Sachs, Deutsche Bank gibi dev isimler bizi büyük bir ekonomik resesyonun beklediğini söylemeye başladılar. Palihapitiya da dünya ekonomisinin geleceğiyle ilgili bazı yorumlar yaptı ve adeta bir “uçurumun eşiğine doğru ilerlediğimizi” söyledi.

İşte Palihapitiya tam olarak bu yüzden Bitcoin fiyatının bir milyon doları aşabileceğini düşünüyor. Çünkü onun görüşlerine göre dünya ekonomisi bir noktada o kadar büyük bir enflasyon krizi yaşayacak ki insanların önünde iki seçenek olacak: Ya enflasyona uyum sağlamak ya da altın standardına benzer bir sisteme geçmek.

Palihapitiya‘nın tahminlerine göre dünya ekonomisini önümüzdeki 10 yıl içerisinde epey zorlu bir süreç bekliyor olacak. Bu süreç içerisinde enflasyonun artık tahammül edilemez boyutlara gelmesi halinde halk yeniden altın standardına benzer bir standarda geçmeye başlayabilirler.

Burada Palihapitiya’nın “halk” diyor olmasına vurgu yapmak lazım. Çünkü Palihapitiya‘ya göre merkez bankaları veya devletler altın standardına geçme fikrine sıcak bakmayacaklar. Palihapitiya‘ya göre bunun başlıca sebebi devletlerin uzlaşmaya varamamaları olacak.

Palihapitiya insanların bu noktada devletten, merkez bankasından bağımsız bir altın standardı kullanmaya başlayabileceklerini düşünüyor. Bu da dijital altın olarak adlandırılan Bitcoin olabilir.

Palihapitiya‘ya göre böyle bir senaryonun yaşanma ihtimali gerçekten çok düşük. Ancak olur da yaşanırsa, yani Bitcoin bir nevi dijital altın standardında kullanılmaya başlarsa BTC fiyatının milyonlarca dolara çıktığını görebiliriz. Kendisinin konu hakkındaki görüşleri şu şekilde:

“Bitcoin fiyatının birkaç milyon dolar olması ihtimali şimdiye dek %1 ise artık %5-10 olmuştur. Enflasyonla başa çıkmanın tek yolu altın standardına benzer bir düzen kurmak olacak. Ama devletlerin veya merkez bankalarının böyle bir sisteme geçmeleri imkansıza yakın. Çünkü ne kullanılacak araç hakkında ne de döviz kuru hakkında bir uzlaşmaya varabilirler. İşte insanlar bu noktada Bitcoin’i kullanmaya karar verebilirler.”

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago