Categories: Bitcoin Haberleri

Traderdan Felaket Bitcoin İddiası: Bu Düzeylere Düşebiliriz!

Tecrübeli trader Tone Vays, Bitcoin (BTC) traderlarını, önde gelen kripto para biriminin başka bir satış olayını tetikleme riski altında olduğu konusunda uyarıyor. Kriptokoin.com olarak Vays’in Bitcoin tahmini için ne dediğini aktarıyoruz…

Tone Vays’in, Bitcoin için yeni tahmini: 25.000 dolar gerçekçi bir seviye

Yeni bir strateji oturumunda Vays, 120.000 YouTube abonesine Bitcoin’in (BTC) fiyat hareketinin ve teknik göstergelerinin yanıp sönen düşüş sinyalleri olduğunu söylüyor. “Tüm hareketli ortalamaların altındayız… [200 günlük] hareketli ortalama düşmeye başlamak üzere. Bu iyiye işaret değil… Günlük grafik kötü görünüyor. Bu mum 38.500 doların altında kapanırsa, oldukça kötü olur… Bu seviye [25.000 doları] biraz gerçekçi…” ifadelerini kullanıyor. Ayrıca BTC’nin 50 günlük hareketli ortalamaya geri dönüş olasılığı olsa da 36.500 dolar seviyelerinde yeni bir çift dip yaşanabileceğini ve oradan sonra bu felaketin meydana gelebileceğini söylüyor.

Vays, kısa ve orta vadede Bitcoin’de düşüş eğiliminde olsa da, deneyimli analist hala BTC’nin makroekonomik faktörlerin katalize ettiği tüm zamanların en yüksek seviyesinin üzerine çıkacağına inanıyor. “Enflasyon dünyasında, paranıza el koyan zalim hükümetlerin dünyasında, Bitcoin sonunda bu çift tepenin üzerine intikamla çıkacak. Bitcoin 65.000 doların altında ne kadar uzun süre durursa, yukarı yönlü hareketin o kadar şiddetli olacağını unutmayın,” ifadelerini kullanıyor. Bu tahmininin gerçekleşmesi konusunda neredeyse emin olduğunu, ancak fiyat hareketinin ne zaman yaşanacağını bilmediğini ifade ediyor.

Ancak uzun vadede Vays, grafiğine dayanarak, Bitcoin’in 100.000 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkabileceğini öngörüyor. Yazım sırasında Bitcoin, yüzde 0.4’lük bir yükseliş ile 37.708 dolara çıkmış görünüyor. Ancak kripto para birimi geçtiğimiz gece 3.000 dolar kadar sert bir düşüş sergileyerek 36.500 dolar civarına geri çekilme yaşadı. Bu geri çekilmenin ardında Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim gibi makro gelişmelerin olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz haftalarda toparlanmaya başlasa da dünya çapındaki gelişmeler sebebiyle yükselişini sürdüremeyen BTC, son yedi günde yüzde 11.4’lük bir düşüş yaşadı.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago