Categories: Bitcoin Haberleri

Thodex Kurucusu Türk Savcılarının Karşısında! Tabiri Şaşırttı!

Arnavutluk’tan Türkiye’ye iade edilen Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “şirket yöneticileri veya kooperatif yöneticileri aracılığıyla dolandırıcılık” ve “mal varlığını yurt dışına çıkarmak” suçlarından tutuklandı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi. İşte detaylar…

Thodex kurucusu Türkiye’de

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Arnavutluk’ta tutuklanan ve geçtiğimiz hafta Türkiye’ye iade edilen Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer’in ifadeleri ortaya çıktı. Özer ifadesinde, 2014 yılında Gebze’de Inline Teknoloji isimli bir yazılım şirketi kurduğunu anlattı. Şirketin faaliyet alanı mobil ve web yazılımları geliştirmekti. Şirketinin aktif olduğu dönemde Özer kripto paralara ilgi duymaya başladı. Küresel kripto para borsalarında kişisel hesabıyla kripto para alıp satmaya başladı.

Özer, “Bu noktada Türkiye’deki kripto para borsalarına yenilik getirebileceğimi düşündüm ve 2017 yılında Şişli’de bir ofis kiralayarak Koineks adında bir kripto para borsası kurdum. Aynı zamanda Gebze’deki Inline yazılım şirketindeki faaliyetlerim de devam etti. Koineks şirketini kurduktan sonra beş kişilik bir ekiple coin alım satımına başladım ve kripto para faaliyetlerime devam ettim,” dedi. Ayrıca aşağıdaki ifadeleri kullandı:

2020 yılında küresel piyasada Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin ve Ripple olmak üzere 5 coinin alım satım işlemlerine aracılık ettim. Küresel piyasaya hizmet verebilmek için kripto para borsamızın adını Thodex olarak değiştirdim ve Göztepe semtinde bir ofis kiralayarak faaliyetlerimize devam ettim. Şirketin işlem hacmi artmaya başlamıştı ve ben de ekibimi genişlettim.

Geri kalan her şeyi Haziran’da açıklayacak

Özer, “Yazılım, sosyal medya uzmanı, müşteri destek personeli, insan kaynakları personeli gibi faaliyetlerde bulunan kişileri işe aldım,” diye devam etti. “Kurduğum Thodex şirketi işlem hacmi bakımından Türkiye’de ilk 3 kripto para borsası arasında yer alıyordu. Kurumsal bir firma olarak faaliyetlerine devam etti,” ifadelerini kullandı.  Özer daha sonra, şunları söyledi:

Üzerime atılan dolandırıcılık, örgüt kurma ve yönetme, kara para aklama suçlamalarının hiçbirini kabul etmiyorum. Ben kimseyi dolandırmadım ve mal varlığı aklamadım. Bugüne kadar dosyada zarar gören mağdurlara ulaşarak avukatlarım aracılığıyla zararlarını tazmin ettim ve devam eden süreçte de mağdurların zararlarını tazmin etmeye devam etme niyetindeyim. Geri kalan her şeyi 12 Haziran’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklayacağım.

Faruk Fatih Özer’in sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklanmasına gerekçe olarak suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, şirket yöneticileri veya kooperatif yöneticileri ile dolandırıcılık yapmak ve mal varlığını yurt dışına çıkarmak gösterildi. Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer savcılıktaki ifadesini tekrarlayarak Sulh Ceza Mahkemesi’nde de benzer bir savunmaya imza attı. Özer, duruşmada soruları yanıtlayacağını ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Yaklaşık 2 milyar dolar değerinde kripto para ile ülkeden kaçtığı iddia edilen Özer, Arnavutluk’ta tutuklanmış ve yargılanmak üzere Türkiye’ye getirilmişti.

Kaynak:  Kripto Koin

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago