Categories: Altcoin Haberleri

Şok Gelişme! Coinbase Bu Altcoin’i Delist Mi Edecek?

Kripto para dünyasında bir altcoin için şok eden bir gelişme ile karşınızdayız. Atılım dev borsa Coinbase’den geliyor. Buna nazaran düzenleyici eğilimlerin ortasında Zcash (ZEC) süreç çiftlerini ‘yalnızca limit emirleri’ ile sonlandırıyor. Sınrılama gelince de ister istemez akıllara bir sonraki adımın ne olacağı geliyor. Kestirimler ise delist odaklı oluyor. Ayrıntılara bir bakalım.

Dev borsa Coinbase altcoin ZEC ticaret çiftlerini kısıtlıyor

Kripto para borsası Coinbase geçtiğimiz günlerde değerli bir atak ile gündeme geldi. Buna nazaran, platformda uzun müddettir mevcut olan bir altcoin olan Zcash (ZEC) ile ilgili kıymetli bir duyuru yaptı. Duyuruya nazaran Coinbase, ZEC-USD ve ZEC-BTC süreç çiftlerini “yalnızca limitli emir” moduna geçirmeye karar verdi. Sonuçta, kullanıcılar artık borsada bu muhakkak süreç çiftleri için “piyasa emirleri” gerçekleştirme seçeneğine sahip olmayacak.

Borsa, bu güncellemenin uygulanması için açık bir neden de sunmuyor. Bununla birlikte, altcoin Zcash üzere zımnilik coinlerinin dünya çapında artan inceleme ve kısıtlamalarla karşı karşıya kaldığı mevcut kripto para ünitesi düzenleme ortamını dikkate almak kıymetli. Bilhassa, çeşitli Avrupa ülkeleri kripto para borsaları üzerinde baskı uyguluyorlar. Ayrıyeten belli bölgelerde zımnilik odaklı altcoin projelerinin listeden çıkarılmasına yol açıyor.

Altcoin Zcash (ZEC) fiyatı üzerindeki etkisi

Bir zımnilik coin’i olarak nitelendirilen ve piyasa pahası açısından en büyüklerden biri olan Zcash, bu gelişmeye reaksiyon gösterdi. Coinbase’in ZEC-USD ve ZEC-BTC süreç çiftlerini “yalnızca limitli emir” olarak değiştirme kararının akabinde altcoin fiyatı etkilendi. Buna nazaran ZEC fiyatında ince fakat fark edilebilir bir düşüş meydana geldi.

Kripto para dalının etkin bir bölüm olduğunu unutmamak gerekiyor. Buna nazaran muhakkak tokenlerin mevcudiyetini ve alım satım seçeneklerini derinden etkileyecek gelişmeler oluyor. Bu piyasanın sonuçta gelişen düzenleyici dinamiklere tabi olduğunu kabul etmek kıymetli. Coinbase’in ZEC alım satım çiftlerini “yalnızca limitli emirlerle” sınırlama atılımı dikkat çekiyor. Ayrıyeten platformun yasal gerekliliklere uyma ve gelişmekte olan sanayi standartlarına bağlı kalma taahhüdünü yansıtıyor.

Gizlilik odaklı kripto para birimleri

Gizlilik odaklı kripto para ünitelerini çevreleyen düzenleyici incelemeler gelişmeye devam ediyor. Başka taraftan kripto para borsalarının ve kullanıcıların bu değişikliklere karşılık olarak uyanık ve uyarlanabilir kalmaları çok değerli.

Btcpiyasasi.com olarak baktığımızda atılımın altcoin ZEC ticareti üzerindeki tesiri kısa vadede mütevazı. Lakin dijital varlık alanındaki daha geniş kapsamlı düzenleme eğiliminin altını çiziyor. Traderlar ve yatırımcılar için de bu gelişmeler kıymetli. Zira belli kripto para üniteleri için ticaret ortamını değerli ölçüde etkileyebiliyor. Bu yüzden onlar düzenleyici ortamdaki gelişmeleri yakından izlemeli.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago