Categories: Altcoin Haberleri

Sıcak Gelişme: Exit Scam İddiaları Gerçek Oldu! Bu Altcoin’in Adresi Boşaltıldı

Kriptokoin.com – Haftalarca süren bir çıkış dolandırıcılığı (exit scam) spekülasyondan sonra HEX altcoin’iyle ilişkili bir adresten 7 milyon dolar değerinde ETH çekildi. Fonlar 6 Ocak’ta 36 ayrı işleme aktarıldı ve her bir işlem yaklaşık 1.337 ETH’yi içeriyordu (yaklaşık 192.500 dolar değerinde).

HEXaltcon’ine yapılan tüm yatırımları tutan adresi boşaltmak için 36 işlem yapıldı

Endüstrideki en kötü şöhretli kripto para birimi projelerinden biri olan HEX, bir çıkış dolandırıcılığı ortaya koyuyor gibi görünüyor. Sadece birkaç hafta önce Reddit’te söylentilerle başlayan şey, şu anda kanıtlarını üretiyor. Birkaç haftada değerinin yüzde 93’ünü kaybeden altcoin’de endişeler gerçeğe dönüştü. Ethereum Blockchain kaşifi Etherscan.io’nun verilerine göre, HEX ile ilişkili ana adres neredeyse tamamen boşaltıldı. 6 Ocak’ta adresten 36 ayrı işlemle 7 milyon dolar değerinde ETH aktarıldı, her bir adresten tam olarak 1.337 ETH aktarıldı. 

36 ayrı işlemin detayları – Kaynak: Etherscan.io

Şimdi, adresten neredeyse 7 milyon dolar değerinde ETH gitti, çıkış hilesi gibi görünmeye başlayan olay  nedeniyle HEX yatırımcıları yaklaşık birkaç hafta önce uyarıldı. İşlemlerin hiçbiri aynı adrese gitmedi, yani insanların HEX’e yatırım yaptıkları tüm tokenler çeşitli adreslere dağıldı. Birkaç kripto para birimi projesi HEX’in sahip olduğu kötü şöhrete sahip. Bir aydan biraz uzun bir süre içinde, kripto para birimi projesi BitConnect veya OneCoin gibi diğer daha büyük dolandırıcılıklarla piyasa çalkalandı.

Tartışmalıaltcoin’de büyük iddialar, daha büyük kayıplar…

Son verilere göre, HEX şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinden 93,6 oranında aşağıda bir fiyatla fiyatlandırılıyor. 2 Aralık’ta Bitcoin UTXO anlık görüntüsüyle Ethereum’da başlatılan HEX, “2,5 yıldan daha kısa sürede kârın 10.000 katından fazlasını getirebileceğini” söyledi. Kendini “Blockchain düşünce lideri” olarak adlandıran HEX kurucusu Richard Heart, HEX’in tarihteki her şeyden daha hızlı değer kazanmak için tasarlandığını öne sürüyordu. Bu iddialarla proje 33.000 ETH’den fazla yatırım almayı başardı.

Bununla birlikte, HEX’e yapılan yatırımlar, kişisel adresine bir token satışından daha çok bağış gibi görünüyordu, çünkü hepsi Heart’ın olduğu iddia edilen tek bir Ethereum adresinde tutuluyordu. Daha sonra 12-23 Aralık tarihleri arasında, adresden 115.000 dolardan fazla ETH çekildi ve bu da birçoğunun bunun çıkış dolandırıcılığının başlangıcı olduğundan şüphelenmesine yol açtı.  HEX’e yatırılan tüm paraları tutan adres neredeyse tamamen boş ve HEX ekibi bu konuda sessiz kalırken, kötü şöhretli projenin son anlarını yaşadığını varsaymak güvenli olabilir. Kripto paralarla ilgili diğer kritik haberler için “İşte 4 Usta Analistten “Nokta Atışı” Bitcoin ve Ripple Tahminleri” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago