Categories: Bitcoin Haberleri

SEC’in 2020’deki Yaklaşımı Kripto Uyumuna Öncelik Vermek Olacak

Kriptokoin – ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu, uyum ofisi yıllık öncelikler listesine finans teknolojisi ve dijital varlıkları eklediği için bu yaklaşım kripto paraların incelenmeye devam edildiği anlamına geliyor.

SEC’in Uyum Denetimleri ve İncelemeleri Ofisi’nden (OCIE) 7Ocak tarihli duyuruya göre ajans, önümüzdeki mali yılda dijital varlıkları daiçeren yeni finansal teknolojileri incelemeye devam edeceğini duyurdu.

Düzenleyicinin sözleriyle, sermaye oluşumu ve yatırımtavsiyesinde yeni teknolojik gelişmeler “devam eden dikkat ve gözden geçirmeyigaranti ediyor.”

Uyum Denetimleri ve İncelemeleri Ofisi’nin Çalışması

OCIE, 2019’un başında benzer bir açıklama yapmış ve şuifadeleri kullanmıştı:

“OCIE dijital varlıkların teklifini ve satışını, ticaretinive yönetimini ve ürünlerin menkul kıymet olduğu yerlerde izlemeye devam edecekve mevzuata uygunluğu inceleyecektir.”

Muhtemelen yasadışı menkul kıymet kullanımını araştırmaktansorumlu ofis olarak, OCIE’nin uyum konusunda tetikte olması son derece doğal vemantıklı ancak bugünkü açıklamada bir yaklaşım değişikliği önerilebilir.

OCIE’nin 2020 kripto öncelikleri, finansal teknolojilerinolumlu potansiyeline daha geniş bir şekilde ilgi duydukları için 2019’dakiönceliklerden farklı. Ofis, “OCIE’nin dijital varlık alanında faaliyet gösterenSEC kayıtlı şirketleri de tespit etmeye ve incelemeye devam edeceğini” yazdı.Bu durum belki de 2020’de kripto paraya karşı daha az olumsuz duruş sergiliyor.

2019’da SEC

SEC’in kripto para birimleri ile olan ilişkisini, özellikle kayıt dışı menkul kıymet teklifleri olarak belirlediği ilk para teklifleri (ICO’lar) ile genişlemesini hızlandırdığına şüphe yok.

Bu tür ICO’lara karşı SEC eylemlerinin ünlü örnekleri arasında mesajlaşma uygulamaları KIN tokenıyla Kik ve GRAM sunumuyla Telegram’ın yanı sıra dApp platformuna özgü EOS tokenlarının üzerinde 24 milyon dolarlık blok.one yer alıyor.

Geçen ay Cointelegraph ile konuşan SEC Komiseri HesterPeirce, SEC’in gözetimine girmeyen teklifleri belirleme de dahil olmak üzerekripto tekliflerine daha esnek bir düzenleme yaklaşımını teşvik etmeye ilgiduyduğunu belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kripto topluluğunun ihtiyaç duyduğu en büyük şey, menkulkıymetler teklifinden, menkul kıymetler kanununun kapsamına girmeyen veyamenkul kıymetler kanununun tamamının kapsamına girmeyen bir hizmet tokenıteklifine ulaşmanın bir yolunu ortaya koymak.”

ABD Hükümetinin Kripto paralara İlgisinin Artması

Haberler, yasal otoriteler ve kripto para birimleri arasındaki 2019’daki etkileşimlerin geniş artışı göz önüne alındığında pek şaşırtıcı değil. Sadece bu sabah, kripto borsası Kraken, borsadaki işlemleri araştırmak için kolluk kuvvetlerinden gelen taleplerde büyük bir artış olduğunu bildirdi. Benzer şekilde, ülkenin vergi idaresi olan Milli Gelirler Dairsi, vergi amaçları için kripto para birimini izleme konusunda giderek daha iddialı yaklaşımlar sergiliyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago