Categories: Altcoin Haberleri

Ripple ve SEC Bugün Mahkemeye Çıkıyor! Beklentiler Ne?

Ripple taraftarı avukat John Deaton, XRP topluluğuna kıymetli bir açıklama yaptı. Avukat, bugün federal mahkemede ödeme devine karşı bir toplu dava duruşması olduğunu söyledi. Token’ı elinde tutan ya da ziyanına satan XRP sahipleri Ripple’a karşı toplu dava açtı. Yargıç ise avukatının duruşmaya katılmasına müsaade vermedi.  İşte detaylar…

Federal Mahkeme’de Zakinov ve Ripple davası var

Zakinov ve Ripple davasının duruşması, XRP sahiplerinin argümanlarıyla ilgili olarak karşımıza çıkıyor. Davacı Bradley Sostak, davaya katılan XRP sahiplerinden biri. Ayrıyeten token’ın bir menkul değer olduğuna katiyen inanıyor. Sonuç olarak Sostak, toplu davada baş davacı olmayı talep etti. Mahkemeyi, XRP tokenlerini ziyanına satın alan, elinde tutan yahut satan tüm XRP sahiplerinden oluşan bir sınıf oluşturmaya çağırdı. XRP sahiplerinin listesi, ABD mali düzenleyicisi Menkul Değerler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı tartışmasında Ripple’ın yanında yer alan 75.890 iştirakçiyi da içeriyor.

İkinci küme, “XRP “nin bir menkul değer olmadığı tarafındaki savunmasında şirketin yanında yer aldı.  Duruşma, Ripple’ın direkt satışlarıyla sonlu olmadığı ve altcoinin “menkul kıymet” olarak görülmediği ülkeler de dahil olmak üzere ikincil ve memleketler arası satışları kapsadığı için XRP sahipleri için kilit değer taşıyor.

Duruşmanın XRP sahipleri üzerindeki tesiri ne olabilir?

İki farklı XRP sahibi kümesi, duruşmayı dikkatle izliyor. Bu iki küme şu formda: SEC’e karşı açılan davada Ripple’ın yanında yer alanlar ve firmayı toplu bir dava ile eleştirenler. Mahkemenin kararı muhtemelen her iki küme üzerinde tesirli olacak. Davanın SEC’in Ripple’a karşı açtığı davaya misal bileşenleri var. Bu nedenle yargıcın Ripple’ın birincil ve ikincil XRP token satışları için sorumlu tutulması gerekip gerekmediğine ait kararı varlığın fiyatını ve sahiplerinin hissiyatını etkileyecek.

Şu anda, XRP fiyatı sahiplerine yaklaşık yüzde 2 kar sağladı ve varlık yükseliş trendinde. Bir XRP topluluğu üyesi olan Huber’e nazaran, davanın çözülmeden evvel haftalarca, aylarca sürmesi mümkün. Sonuç olarak Zakinov v. Ripple toplu davasına ait bir duruşmanın bugün ilerleyen saatlerde yapılması planlanıyor. ABD yasal ve düzenleyici haber platformu CryptoLaw’a nazaran, duruşma bugün Kaliforniya federal mahkemesinde gerçekleşecek.

İlginç bir biçimde, yargıç, süreçlere katılmaları gereken sırf 500 şahsa çevrimiçi erişim müsaadesi verdi. Lakin davada kripto para ünitesine sahip olan, ziyanına satanlar ve hala varlık sınıfını elinde tutan başka yatırımcılar da dahil olmak üzere tüm XRP sahipleri yer almak istiyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago