Categories: Bitcoin Haberleri

Ripple Durmak Bilmiyor: Yeni Ortaklık Açıklaması

Ripple, Nasdaq listesindeki ödeme şirketi International Money Express (Intermex) ile yeni bir ortaklık kurduğunu açıkladı.

Ripple ve Intermex

Salı günü yapılan açıklamaya göre Intermex, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için XRP’den faydalanacak ve bu amaçla Ripple’ın RippleNet sisteminin bir parçası olan On-Demand Liquidity’i (ODL) kullanacak.

Intermex CEO’su Bob Lisy ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Ripple ekibi ile ortaklığa başladığımız için mutluyuz. Büyümeyi artırmak ve daha fazla verimlilik sağlamak için RippleNet ve ODL ile yeni çözümler uygulamayı dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Bunun yanında yapılan açıklamalara göre Intermex, sınır ötesi ödemeleri daha ucuz hale getirmek için XRP’nin çok uygun bir seçenek olduğunu çünkü işlem ücretlerinin çok düşük olduğunu ifade ediyor.

Öte yandan 1994 yılında kurulan Intermex öncelikle Latin Amerika-Karayip koridoruna odaklanmıştı. Şimdi ise ABD ve Meksika arasındaki havale işlemleri için ODL’yi kullanımına odaklanacağını belirtiyor.

Ortaklığın diğer tarafı olan Ripple ise konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Intermex, ABD’de ve Meksika arasındaki para transfer konusunda en büyük hizmet sağlayıcılarından biridir. Şirket, 100.000 ödeme noktası içeren bir ağ üzerinden yılda 30 milyondan fazla ödeme işlemi gerçekleştiriyor.

Bunun yanında ABD-Meksika koridoru için ODL çözümü Ripple’ın diğer ortağı MoneyGram tarafından da kullanılıyor. MoneyGram’ın yöneticisi ve CEO’su Alex Holmes geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda bahsi geçen koridorda işlemlerin %10’unu On-Demand Liquidity aracılığıyla gerçekleştirdiğini dile getirmişti.

On-Demand Liquidity

Ekim 2018’de başlatılan ODL şu anda Meksika, Filipinler ve Avustralya piyasalarında destekleniyor. Ripple yaptığı açıklamalarda Brezilya için desteğin çok yakında ekleneceğini ve Asya-Pasifik (APAC), Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EMEA) ve Latin Amerika (LatAm) genelinde de faaliyet göstermek üzere çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kaynak: The Block

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago