Categories: Bitcoin Haberleri

Resmen Tamamlandı: FTX’ten Büyük Kripto Satışı!

FTX ve borçlularının LedgerX’i potansiyel bir alıcıya satmak üzere mutabakata vardıkları duyuruldu. Miami International Holdings’in (MIH) bir iştiraki olan M7 Holdings, bir basın açıklamasına nazaran, kripto türevleri borsası LedgerX’i satın almak için açık artırmayı kazandı. FTX’in bir iştiraki olan LedgerX’in alınmasıyla muahededen elde edilen gelirin 50 milyon dolar olması beklenmekte. İşte detaylar…

Batan kripto borsası FTX’in iştiraki için satış anlaşması

Btcpiyasasi.com olarak da bildirdiğimiz üzere FTX.US, LedgerX’in ana şirketi Ledger Holdings’i 2021 yılında 298 milyon dolara satın aldı. Ledger Holdings, Eylül 2022’de yatırımcılara dış sermayeyi iade edeceğini söyleyen kripto hedge fonu LedgerPrime’ı da içeriyor. LedgerX’in satışı, birden fazla erteleme içeren çalkantılı bir açık artırma sürecinin akabinde geldi. İflas belgelerine nazaran 12 Nisan’da bir satış duruşması yapılması beklenmekte idi. Lakin 10 Nisan’daki bir evrakta “LedgerX İşletmesinin satışına ait satış duruşmasının bir sonraki duyuruya kadar ertelendiği” sözleri yer aldı.

LedgerX, 1,2 milyon dolarlık ticaret geliri elde etti. Ayrıyeten 2022’de 17 milyon dolarlık negatif FAVÖK (faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kâr) yayınladı. FTX alacaklılarına yönelik gelişmeler sağlayan tekrar yapılandırma lideri John J. Rray III bahisle ilgili açıklamasında, “MIH ile bu muahedeye varmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu mutabakat, paydaşlara kazanım sağlamak için devam eden uğraşlarımızın bir örneğidir” dedi.

LedgerX’in birçok lisansı var

Miami International Holdings; pay senedi, opsiyon ve emtia borsalarına sahip olan ABD merkezli borsa holdingidir. Şirket, 2020 yılında Minneapolis Tahıl Borsası’nı (MGEX) satın alarak ABD Emtia Vadeli Süreçler Ticaret Komitesi (CFTC) lisanslı bir emtia borsası işletme lisansına sahip oldu. MGEX şu anda yalnızca bir adet endeks dışı emtia vadeli süreç eseri sunmakta. O da “Kuzey Amerika Sert Kırmızı Bahar Buğdayı”. Miami’nin LedgerX’i satın alması, şirketin kripto ticaretine girmesine imkan tanıyacak.

LedgerX, iflas eden kripto borsası FTX’in ABD’deki kuruluşu tarafından satın alındı. Akabinde, FTX.US Derivatives olarak yine markalandı. LedgerX, LedgerX’in emtialar için vadeli süreç mukavelelerini listelemesine, takas hizmetleri sağlamasına ve müşteriler için vadeli süreçlere aracılık etmesine imkan tanıyan CFTC‘in sağladığı üç lisansa sahip. Mevcut satış mutabakatının 4 Mayıs 2023 için belirlenen bir mahkeme duruşmasında onaylanması gerekiyor.

MIH ile OPNX ilişkisi

Alıcı tarafından yapılan başka bir duyuru, Miami International Holdings’in satın alma sürecini kendisinin gerçekleştireceğini gösteriyor. MIH, Miami Milletlerarası Menkul Değerler Borsası’nın (MIAX) sahibidir. Bu ortada, 21 Nisan’da MIAX ve öbür birkaç şirket, OPNX’in yatırımcıları olarak karşımıza çıktı. Bildirdiğimiz üzere OPNX, başarısız kripto firmaları Three Arrows Capital ve CoinFLEX’in halefi olarak görülmekte. Lakin şimdiye kadar birçok yatırımcı OPNX’e yatırım yaptıklarını reddetti. Bunun yerine daha evvelki bir CoinFLEX finansman çeşidine yatırım yaptıklarını açıkladı. MIAX’in kendisi mevzuyla ilgili yorum yapmadı. Fakat MIAX, tartışmanın detaylarına bakmaksızın CoinFLEX’e yatırım yaptı. Bu da MIAX ve MIH’in kripto kesimindeki fırsatları açıkça gördüğü manasına geliyor.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago