Categories: Bitcoin Haberleri

Peter Thiel Madencilik Firmasına Yatırım Yaptı

Ünlü ödeme sistemi Paypal’ın ortaklarından olan Peter Thiel, Bitcoin madenciliği ile uğraşan bir firmaya yatırım yaptı. Milyarlarca dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Peter, yenilebilir enerjiyle madencilik yapan bir firmaya yatırım yapma kararı aldı. Klasik yöntemin aksine yenilebilir enerji ile madencilik yapmanın çok daha mantıklı olduğunu dile getiren Peter, yatırımların devam edeceğini de söyledi. Amerika’da San Francisco merkezli olarak faaliyetlerini yürüten ünlü madencilik şirketi Layer 1 bir açıklama yayınladı. Yayınlanan bu açıklamada A serisi fonlamaya 50 milyon dolarlık bir girişin olduğunu belirttiler. Bu fonlamaya katkıda bulunanların ise Peter ve Shasta Ventures oldukları tespit edildi.

Paypal’ın ortaklarından olan Peter Thiel her fırsatta kripto para dünyasının lideri olan Bitcoin hakkında olumlu yorumlarda bulunuyor. Bitcoin’in faydaları ve avantajları üzerine değinen ünlü isim önemli bir Bitcoin yatırımcısı olarak da biliniyor. Günümüzde pek çok yatırımcı salt Bitcoin’e yatırım yapıyor. Fakat Peter ise yatırımlarını yapmanın yanı sıra Bitcoin’in teknolojisiyle de yakından ilgileniyor. Bitcoin’in teknolojisine hayran kaldığını belirten Peter, bu teknolojiden yararlanılması gerektiğini ve teknolojinin korunması gerektiğini dile getirdi. Bilindiği üzere madencilik faaliyetleri çok ciddi enerji tüketimlerine sebep oluyor. Bu yüzden madencilerde alternatif çözüm yolları ile bu problemi ortadan kaldırıyorlar. Bu çözüm yollarından biri ise yenilebilir enerji kaynakları. Böylelikle doğal enerji ile çok daha az masrafla madencilik faaliyetleri sürdürülebilir.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

5 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

5 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

5 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

5 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

5 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

5 gün ago