Categories: Altcoin Haberleri

NFT Piyasasında Milyon Dolarlar Kazanan Bireyle Tanışın!

IX Shells adıyla da anılan Itzel Yard, tek baskılı sanat eserleri yaratıyor. 31 yaşında ve 3 milyon dolardan fazla değere sahip Non Fungible Token (NFT) sattı. Ayrıntılar için Kriptokoin.com okumaya devam ediniz.

Sıfırdan milyonluk NFT sanatçısına dönüşüm

Itzel Yard tam anlamıyla sıfırdan başladı. Stüdyoları temizlemek, bakıcı olmak ve hatta yüksek binalardan sarkan pencereleri yıkamak gibi işler yapmak zorunda kaldı. Bu süre zarfında sanat yaratmaya başladı ve 2019’da Panama’ya dönene kadar devam etti.

Dijital sanatı deneyerek kendini ifade ederken, çalışmalarını Instagram’da paylaşmaya başladı. Yard’ın çalışmalarını fark eden bir kişi, onu Ethereum Blockchain’deki bir dijital sanat piyasası olan SuperRare’e katılmaya davet etti. Bir video tanıtımı gerektiriyordu. Yard ilk başta platforma kabul edilmediğini söyledi. New York’ta bir projektörden dijital sanat sergileyen bir etkinlik de dahil olmak üzere ortak etkinlikler düzenleyerek topluluğunu oluşturmaya devam etti.

Sonunda Yard, çalışmalarını yükleyebileceği, katılmanın o kadar zor olmadığı NFT platformları olduğunu fark etti. Bunlar arasında ilk parçasını sattığı Zora ve Vakıf vardı. Bu hamle Yard için büyük bir riskti çünkü gaz (veya işlem) ücretleri için ödeyecek parası yoktu ve sanatını hiç satmamıştı. Ancak alanda yeni başlayanların ilk adımlarını atmalarına yardımcı olan topluluklar ve diğer sanatçılar vardı.

Yard, aynı zamanda sanatçı olan bir tanıdıktan o sırada 500 dolara eşdeğer olan 0,5 ETH ödünç aldı. Sadece ilk parçasını basması yeterliydi. Yüklendikten sonra, başka bir arkadaş bu NFT’yi 1 ETH karşılığında satın aldı. Ancak belki de sanatının değerini artıran devrilme noktası, eserleri bir dijital sanat galerisi olan Vellum LA’da sergilendikten sonra gerçekleşti. Bir koleksiyoncu onun parçalarından birini 23 ETH karşılığında satın aldı ve bu, diğer koleksiyoncuların bir tane daha istemesine neden oldu.

Oradan, eserleri sonunda Sotheby’s Metaverse’de sergilendi ve burada bir tanesi 500.000 doların üzerinde satıldı. Masterpiece profilinde görüntülenen satış fiyatlarının toplamına göre, Cuma günü itibariyle NFT’lerinden 3 milyon doların üzerinde satmıştı. Marketplace Foundation’a göre, Tor Projesi’nin Mayıs ayında 500 ETH veya yaklaşık 2 milyon dolar karşılığında açık artırmaya çıkardığı ‘Dreaming at Dusk’, onu o zamanlar en çok satan NFT sanatçısı yaptı.

Kaynak:  Kripto Koin

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago