Categories: Altcoin Haberleri

Litecoin Halving’ine 100 Gün Kaldı: İşte Bilmeniz Gerekenler!

Btcpiyasasi.com olarak aktardığımız üzere tanınan altcoin Litecoin için üçüncü halving aktifliğine resmi olarak 100 gün kaldı! Birçok uzmanın yakından takip ettiği 3.yarılanma aktifliği için geri sayım başlarken uzmanlar, yatırımcıların bilmesi gereken kritik noktaları açıkladı! İşte detaylar…

Litecoin için geri sayım başladı: Pekala halving ile ne olacak?

Bildiğiniz üzere Litecoin (LTC)’in üçüncü yarılanmasına resmi olarak 100 gün kaldı ve 2 Ağustos 2023’te, 2.520.000 numaralı blokta gerçekleşmesi bekleniyor. Uzmanlar, ağın hash oranı dalgalanmaları nedeniyle tarihin değişebileceğini aktarıyor.

Litecoin’in yarılanması her dört yılda bir 840.000 bloktan sonra gerçekleşir ve madenciler evvelkinden yüzde 50 daha az coin alırlar. Litecoin, 2011’deki lansmanından bu yana iki yarılanma aktifliği geçirdi ve madenciler şu anda ödül olarak 12,5 LTC alıyor. Litecoin’in madencilik mükafatları, yaklaşan yarılanma aktifliği ile 6,25 LTC’ye düşürülecek. Litecoin’in doğuşunda madenciler 50 LTC alıyordu, lakin 25 Ağustos 2015’te 840.000 block yüksekliğindeki birinci yarılanmadan sonra ödül 25 LTC’ye düşürüldü. 5 Ağustos 2019’da, ikinci yarılanma 1.680.000 blok yüksekliğinde gerçekleşti ve ödül yarı yarıya azaldı.

Litecoin

Şu anda Litecoin ağında her gün yaklaşık 576 blok kazılmakta ve 7.200 LTC oluşturulmaktadır. Lakin, üçüncü yarılanmanın akabinde günlük LTC üretimi 3.600’e düşecek. Sonuç olarak, LTC arz oranı düşecek ve potansiyel olarak yatırımcılardan gelen talepte bir artışı tetikleyebilir. Uzmanlara nazaran bu da varlıkların genel kıymetini olumlu istikamette etkileyebilir.

Litecoin’in üçüncü yarılanması LTC’yi nasıl etkileyecek?

Yarılanma olayının Litecoin’in fiyatı üzerindeki tesiri hakkında çok fazla spekülasyon yapıldı. Kripto topluluğunun kimi üyeleri aktifliğin akabinde varlığın pahasının artacağına inanırken, öbürleri halihazırda fiyatlandırıldığı için yarılanmanın hiçbir tesiri olmayacağını düşünüyor.

Litecoin’in yarılanma olayına ait optimist bakış açısı, Bitcoin’in her dört yılda bir gerçekleşen kendi yarılanmasını takip eden tarihî fiyat trendlerine dayanıyor. Litecoin üzere Bitcoin’in yarılanması da enflasyon oranının düşmesine yardımcı olur ve madencilerin blok mükafatlarını yüzde 50 oranında azaltır. Bitcoin’in hakimiyeti göz önüne alındığında, yarılanmalar tarihî olarak piyasada değerli aksaklıklara neden oldu. Bitcoin’in 2016 ve 2020’de yarılanmasının akabinde piyasada, takip eden yıllarda birçok kripto varlığın tüm vakitlerin en yüksek düzeylerine ulaşmasıyla sonuçlanan ralliler yaşandı.

Ancak, on-chain datalar Litecoin’in evvelki yarılanma olaylarının birebir tesirleri yaratmakta başarısız olduğunu gösteriyor. 2015 ve 2019’daki LTC fiyatları çoğunlukla ağın yarılanmasına reaksiyonsuz kaldı. En son yarılanmadan evvel Litecoin’in pahası düşmüş ve bu düşüş olaydan sonra da devam etmiştir. Bu nedenle uzmanlara nazaran, Litecoin’in fiyatının yarılanmadan sonra hangi istikamette hareket edeceği bilinmeyen gözüküyor.

Halving nedir?

Halving, kripto madencilerinin bir blockchain’indeki süreçleri doğrulamak için aldıkları mükafatların yarıya indirildiği bir sistemdir. Bu, bir dijital varlığın yeni ünitelerinin yaratılma suratını yavaşlatmak, böylelikle arz ve talep unsurlarına nazaran kıtlık yaratmak ve potansiyel olarak varlığın kıymetini artırmak için yapılır. Sirkülasyondaki kripto paraların sayısını azaltarak, yarıya indirmenin enflasyona karşı koyması ve kripto para ünitesi için sürdürülebilir ve istikrarlı bir büyüme yörüngesini teşvik etmesi amaçlanmaktadır.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago