Categories: Bitcoin Haberleri

İsviçre Bir Kez Daha Kripto Riskleri Konusunda Uyardı

İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu (FINMA) vatandaşlarını Blockchain teknolojisinin kullanımının da dahil olduğu çeşitli etkenlerin kara para aklama risklerine özellikle eğilimli olduğu konusunda uyardı.

FINMA’nın 10 Aralık’ta yayınladığı ilk yıllık risk izleme raporunda düzenleyici, Blockchain ve kripto para varlıklarının ülkenin halihazırda mevcut kara para aklama risklerini arttırdığı konusunda uyarılarda bulundu ve şu açıklamayı yaptı:

Geleneksel kara para aklama risklerine ek olarak, finans endüstrisi Blockchain teknolojisi ve müşterilerin ilgisini çeken kripto para birimi alanında yeni risklerle karşı karşıya.

Para Aklama ve Kriptolar

Düzenleyiciler, bu yeni teknolojilerin finans endüstrisinde verimlilik artışı vaat etmelerine karşın, kara para aklama ve terör finansmanı tehditlerini de arttırdıklarını itiraf ediyor. FINMA, anonimlik potansiyeli yüksek olduğu için ve bu tür finansal araçların hızı ve küresel niteliği sebebiyle kripto para birimlerinin cezai kullanım için çekici araçlar haline geldiğini ifade ediyor.

Raporda ayrıca kara para aklama gibi suçların Blockchain gibi yeni ortaya çıkan teknolojilerin benimsenmesini yavaşlatacağı belirtiliyor ve şu ifadelere yer veriliyor:

FinTech’te faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından yapılan kötüye kullanma, İsviçre finans merkezinin itibarını önemli ölçüde zedeleyebilir ve dijitalleşmenin gelişimini yavaşlatabilir.

Blockchain dışında, FINMA ayrıca İsviçre’nin ülkedeki kara para aklama riskine katkıda bulunan özel bir varlık yönetimi merkezi olarak statüsünü belirtti. Kurum, bankalar için azalan kar marjlarının, bankaları yüksek riskli gelişmekte olan pazarlardan müşterileri kabul etmeye teşvik edebileceğini belirtti.

Bunun yanında FINMA her ne kadar riskler konusunda uyarsa da Facebook’un kripto para projesi konusunda Libra Birliği ile ortaklaşa çalışacağını da açıklamıştı.

Kaynak: Cointelegraph

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago