Categories: Altcoin Haberleri

İlk Kripto Ülkesi Liberland Kendi Dijital Parasını Oluşturuyor!

Liberland, 13 Nisan 2015’te Sırbistan ve Hırvatistan arasında Tuna nehrinin batısındaki 2 kilometrekarelik bir bölgede, 2009’da kurulan Çek siyasi partisi olan Serbest Vatandaşlar Partisi’nden Vít Jedlička’nın ilan ettiği mikro ulustur.

Bir Çek iktisatçı tarafından kurulan Liberland, ilanından bu yana, en azından kâğıt üzerinde veya internette var olan ülke. Kurucusu, ülkesini yeniden düzenlemeyi denediğini ve daha sonra yeni bir liberter ulusun sıfırdan yaratılmasının daha kolay olacağı sonucuna vardı. Bu amaçla Hırvatistan ve Sırbıstan’ın, bu ülkelerden her birinin bölgeye ait olduğu düşünülen iki ülke arasındaki sınır anlaşmazlığına neden olan bölge için, Sırbistan ile Hırvatistan arasında Tuna’nın sağ kıyısında bir mikro-toprak sahibi olduğunu kabul ediliyor.

Jedlička, kendi kendini ilan eden cumhuriyetinin cumhurbaşkanı seçildi ve Bitcoin de dahil olmak üzere tüm kripto paralarla bağış kabul etti. Bağışların, dünyadaki Liberland temsilcilerinin aralıksız seyahatlerini finanse etmeyi ve ailelerinin bakımını üstlenmeyi amaçladığı görülüyor. İnternetin avantajlarından yararlanarak, o zamana kadar Hint kabilelerini toplamaya çalışan  Güney Şili ve Arjantin’de bulunan Araucania ve Patagonya’nın Orvie-Antoine I’in son Kralı’ndan daha başarılı görünüyor.

 Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto, kripto para birimi sayesinde bankacılık sistemini devirmek istedi. Ama şimdi devrimin başka bir biçimine odaklanmalıyız çünkü artık kripto para birimi ülke olarak katılıyor.

Liberland “dürüst insanlar” için yasa veya vergi olmadan yeni bir toplum önermekte. Ticaret için sanal para birimleri kullanılıyor. Ülke, blockchain teknolojisi için kendi yasal sistemini oluşturma sürecinde. Vít Jedlička konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor:

“Uzun yıllardır Çek Cumhuriyeti’ndeki vergiler ve düzenlemeleri düşürmek için çalıştım, ancak yeni bir ülke yaratmanın var olanı düzeltmekten daha kolay olacağını anladım. Komünist rejim altında topluma 40 yıldır ciddi zarar verdik ve maalesef aynı insanların birçoğu tekrar iktidara geldi. Çeklerin kendi tarihlerinden ders almadıkları görünüyor. Vergilendirme ve düzenlemenin refahı bozduğu diğer Avrupa ülkelerinde meydana gelen aynı zararı görüyoruz”

Bu görkemli krallıktan yararlanmak için dürüstlüğünüzü kanıtlamanız ve belirli koşulların gerekli olduğunu kabul etmelisiniz. Ekonomisi, Bitcoin veya Ethereum gibi çeşitli para birimlerine dayanmaktadır.

Kendi sanayisine sahip olmayan genç cumhuriyetin zaten kendi markası olan Liberbeer var. Bu bile Hırvatistan ile Sırbistan arasında Tuna nehrinin bu kolu üzerinde demirleyen Hollandalı gemilerde zaman öldürmek için yeterli.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago