Categories: Altcoin Haberleri

Herkesin Konuştuğu Bitcoin ‘Pikachu Modeli’ Nedir?

Pazartesi günü Bitcoin (BTC) fiyatı 35 bin doları ihlal ederken, sosyal medya, grafiğinin “Pikachu Modeli” oluşturmasıyla ilgili mizahla doluydu. Bu yazıda, Reddit üzerinde patlayan ve tartışmalara yol açan aşağıdaki meme’in ayrıntılarına bakalım.

Pikachu pattern? from cryptocurrencymemes

Bitcoin grafiğindeki ‘Pikachu modeli’ nedir?

Kripto gazetecisi Wong Joon Ian, CoinDesk tarafından Bitcoin’in Pikachu Modelini oluşturan grafiği hakkında bir raporuna atıfta bulunarak Bitcoin yatırımcılarının “sakin” olması gerektiği konusunda gönderme yaptı. 2022 yılından bu yana topluluk liderliği yapan Joon Ian, 23 bin takipçisine Coindesk imalı güven çağrısında bulunuyor:

dışarısı ciddileşiyor beyler güvende kalın

“Pikachu Modeli”, bir Reddit kullanıcısı tarafından “r/cryptocurrencymemes” forumunda vurgulandı ve Bitcoin’in grafiğinin Pokemon türü Pikachu’nun keskin sivri kulaklarına benzediğini belirtti. Bir Reddit kullanıcısı da, grafiğin insanların video oyunu perakendecisi GameStop’a veya Japon video oyunu şirketi Nintendo’ya yatırım yapmaya başlaması gerektiğini gösterdiğini söyleyerek şaka yaptı.

Başka kullanıcılar, modelin Dogecoin’e benzediğini savundu. Bu arada bir Twitter kullanıcısı, Bitcoin (BTC) fiyatının art arda 73 gün boyunca düştüğünü ve yatırımcıların, modelin arka arkaya 95 gün boyunca fiyattaki önceki düşüşe tam olarak benzemesi için “biraz daha” beklemesi gerektiğini aşağıdaki tweetle ifade etti.

Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimleri, hafta sonu borsalarla birlikte düşüşe geçtikten sonra Pazartesi günü erken saatlerde ivmesi sürdürüldü. Yatırımcılar, Fed’in olası faiz artırımlarının piyasaları nasıl etkileyeceği konusunda endişeli. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi, geçen yıl Kasım ayında ulaştığı ATH seviyesi olan 68.789.63 dolardan yarı yarıya değer kaybetti. 25 Ocak’ta durum nispeten pozitif. Piyasa değerine göre ilk 100’deki kriptolar çift haneli kazançlara ulaştı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, MicroStrategy’den Micheal Saylor ve El Salvador Başkanı Nayib Bukele dipten Bitcoin satın aldıklarını açıkladı.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago