Categories: Bitcoin Haberleri

“Hem Teknik Hem Temel Faktörler Bitcoin Fiyatını Destekliyor”

Bitcoin yaklaşık olarak son 45 günde yüzde 50’lik bir artış sergiledi ve fiyatını 6.400 dolar seviyesinden 9.550 dolar seviyesine kadar çıkardı. Eski Goldman Sachs ortağı olan ve şu anda kripto fonu Galaxy Digital’e başkanlık eden Mike Novogratz‘a göre, Bitcoin’in önümüzdeki aylarda daha yüksek seviyeleri görmesi de muhtemel…

Fiyat Artışı İçin 3 Sebep

Novogratz Bloomberg ile gerçekleştirdiği yakın tarihli bir röportajda fiyat artışına sebep olabilecek katalizörlerden bahsetti:

Geleneksel paranın itibar kaybetmesi: Novogratz, dünyadaki düşük faiz oranları ile teşvik edilen sermaye piyasalarındaki bol miktarda likiditenin ve geleneksel paranın geri çekilmesinin altın gibi Bitcoin’e de yardımcı olması gerektiğini belirtti. Novogratz’ın savunduğu fikir; merkez bankalarının para basarak enflasyonu yükseltmesi gibi Bitcoin’in yarılanma olayı ile enflasyonu düşürecek bir adım atması temeline dayanıyor…Dijital altın anlatısı: Novogratz Bitcoin’in, dijital bir değer yatırımı olan dijital altın biçiminde olgunlaşmasının, fiyatların yükselmesini destekleyebileceğini ileri sürdü. Novogratz, İran-ABD kısa savaş korkuları ve devam eden koronavirüs salgını sebebiyle Bitcoin’in bu özelliğini pekiştirdiğini dile getirdi.Gelişen altyapı seviyesi: Novogratz’a göre gelişen altyapı seviyesi, Bitcoin’in fiyatını arttırabilir. Yapılan açıklamalara göre Fidelity, Bakkt ve benzeri kurumlar sayesinde Bitcoin piyasasına çok daha fazla kurumsal yatırım girişi olabilir ve bu da doğal olarak fiyatları yükseltebilir.

Teknik Faktörler

Yukarıdaki temel faktörlerin yanı sıra analistlere göre teknik göstergeler de Bitcoin fiyatını destekliyor. Analistlerin çoğu bir artış ivmesinin yakalanacağı yönündeki teknik göstergelerin giderek güçlendiğini ifade ediyor.

Analistlere göre Bitcoin’in boğa koşusuna başlaması için grafiklerde gözlenen tüm teknik göstergeler yavaş yavaş hazır hale geliyor. Dolayısıyla yatırımcılar ve analistler daha yüksek seviyelerin görülebileceğine inanıyor.

Kaynak: Newsbtc

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago