Categories: Nedir ?

Flow Coin Nedir? Flow Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bu yazımızda Flow coin nedir, kripto para birimi Flow (FLOW) nedir, Flow coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte Flow coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Birçoğu zaten farkında olsa da, Flow, henüz duymamış olabileceğiniz çok sayıda blok zincirinden biridir.

Ama çok endişelenme. Bir bütün olarak kripto alanı hala emekleme aşamasında ve içindeki herkes zaman zaman görünüşte yabancı konularla karşılaşacak.

Flow’un Yaratılmasının Arkasındaki Hikaye

Farkında olmayanlar için, Etherum blok zinciri, gas ücretlerinin dayanılmaz hale geldiği DeFi toplulukları tarafından tıkandıktan sonra Flow blok zinciri sistemine ihtiyaç duyuldu.

Dört yıl öncesine, Cryptokitties’in aniden popülerleştiği zamana geri dönelim.

Merak ediyorsanız, Cryptokitties, 2017’de piyasaya sürülen ve ana akıma ilk giren bir tür benzersiz token (NFT). Dapper Labs tarafından yaratılan Cryptokitties, oyuncuların NFT kedicikleri olarak adlandırılan animasyonlu kedileri satın almasına, üremesine ve takas etmesine olanak tanıyan bir oyundu.

NFT’lerin her biri benzersiz bir şekilde tasarlanırken, oldukça farklı şekilde değerlendiler. Bu nedenle, oyuncular daha yüksek karlar için satmak amacıyla en değerli parçaları elde etmek ve biriktirmek için bir araya geldiler.

NFT’lerin en eski biçimlerinden biri olduğu göz önüne alındığında, Cryptokitties eski ana bilgisayar blok zincirinde çeşitli zorluklarla karşılaştı. Özellikle, Ethereum blok zincirinde yalnızca onlar için değil, aynı zamanda entegre projeler için de ölçeklendirme sorunlarına neden olan tıkanıklık vardı.

NBA, bu yılın başlarında NFT projesi olan Top Shot’u yönetmesi için Dapper Labs’ı tuttuğunda, Ethereum’a bağımlı olmak yerine kendi blok zincirini geliştirmek zorunda kaldılar. Daha da önemlisi, proje bir milyar doların üçte biri değerindeydi, bu da iyi bir şekilde tamamlanmasını garanti altına almak için her şeyi yapmaları gerektiğini gösteriyordu.

Blok zincirinin ayrıca FLOW adlı kendi yerel dijital para birimi de var.

FLOW Coin Nedir?

Başlamak için, Flow blok zincirinin çok benzersiz olduğunu ve oradaki çoğunluğun aksine, Proof-of-Stake konsensüs modeli kullandığını belirtmek önemlidir.

Konsensüs modeli, blok zinciri ağının doğrulama yönteminin dört aşamaya/node’a ayrılmasını gerektirir. Bunlar, blok zinciri sistemini birçok muadilinden çok daha ölçeklenebilir ve eko-sürdürülebilir hale getirmek için bir araya gelen toplama nodeleri, fikir birliği nodeleri, yürütme nodeleri ve doğrulama nodeleridir.

Özellikle, Flow, Ethereum blok zincirindeki zorlu deneyimi nedeniyle belirli bir pazar için iddialı bir şekilde inşa edildi. Firmaya göre, Flow blok zinciri, özellikle düşük gas ücreti ve kullanıcı merkezli deneyimi sayesinde NFT’ler gibi yeni nesil uygulamalar, oyunlar ve dijital varlıkları geliştirmek için uygundur.

NBA, Warner Music Group, Circle, UFC ve diğerleri şimdiye kadar Dapper Labs ve onun Flow blok zinciri ile ortaklık kurdu. Dapper Labs ayrıca Andreessen Horowitz, Google Ventures, Samsung ve diğer birçok önemli yatırımcıdan fon aldı.

Öte yandan FLOW token, hem doğrulayıcılar hem de geliştiriciler için bir teşvik tokeni olmasının yanı sıra ağın değişim tokeni olarak da hizmet eder.

FLOW, Flow blok zincirinin bakımında ve işletilmesinde anahtar olsa da, geliştiriciler bunu ana ödeme tokeni olarak dahil edebilirler, ancak özel bir kripto para birimi oluşturmayı da seçebilirler.

Ayrıca, doğrulayıcılar ağına ve hatta platformun yönetimine katılabilmek için Flow’a sahip olmak ve pay sahibi olmak için potansiyel bir node gerekir.

Flow Nasıl Çalışır?

Tek kişilik bir görevi etkili bir şekilde dört kişilik bir göreve dönüştüren hisse kanıtı (POS) konsensüs modelinin benimsenmesi, Flow blok zincirinin en önemli özelliğidir.

Tek bir nodenin tüm doğrulama protokolünü yürütebildiği blok zinciri için iş kanıtı konsensüs modellerinin aksine, POS mimarisi aşağıdaki benzersiz etkinlikleri gerçekleştirmek için dört node gerektirir.

  • Koleksiyon Nodeleri: Bu doğrulayıcı grubu, ağ bağlantısını iyileştirmekten ve dApp’ler için veri kullanılabilirliğini sağlamaktan sorumludur.
  • Yürütme Nodeleri: Bu doğrulayıcı kategorisi, bilgi işlemden sorumludur ancak karar verme yetkisine sahip değildir. Ayrıca işlem hızlarını garanti eder ve ağ üzerinde ölçeklenebilirlik sağlarlar.
  • Doğrulama Nodeleri: Daha çok bir çift denetleyici gibi, bu doğrulayıcı grubu, yürütme nodelerinin çalışmasında doğruluk sekmelerini tutar.
  • Konsensüs Nodeleri: Son olarak, bu doğrulayıcı grubu, ağ üzerinde gerçekleşen her işlemin varlığına ve sırasına karar verirken, onu her zaman merkezi olmayan halde tutar.

Genel olarak doğrulama süreci, toplama node yürütme node, doğrulama node ve son olarak fikir birliği node boyunca bir zincir modelinde ilerler.

Flow blok zincirinin nasıl çalıştığının bir başka ilginç kısmı da akıllı sözleşmelerin uygulanmasıdır. Genel projeye benzer şekilde, Flow blok zinciri akıllı sözleşmeleri, platformun ana dili olan Cadence ile yazıldığı için benzersizdir.

Ayrı bir dilde yazılmış olmalarına rağmen, diğer akıllı sözleşmelerle aynı şekilde çalışırlar. İlgili tarafların veya paydaşların bir işlemin kendi kendine yürütülmesi için bir şartı yerine getirmesi gerektiğinde bir değişim sırasında kullanılırlar.

Ayrıca, Flow blok zincirinin, geliştiricilerin NFT’ler oluşturmak ve takas etmek için ziyaret edebilecekleri özel bir “ Flow Playground ”a sahip olduğunu da belirtmekte fayda var. Flow oyun alanı, blok zinciri uygulamaları oluşturmaya yeni başlayan geliştiriciler için bir öğrenme seti olarak da kullanılabilir. Burada Cadence’e alışabilirler.

Geliştiriciler ayrıca tamamen işlevsel dApp’leri bir beta sürümünde dağıtabilecek ve kullanımdan sonra sorunlar ortaya çıkarsa kodlarını değiştirebilecekler.

Flow Coin Yorum ve Geleceği 2022

Cryptokitties’in de yaratıcısı olan Dapper Lab, Ethereum ağında karşılaştıkları herhangi bir sınırlama olmaksızın kendi uygulama türlerini barındırabilecek bir platform oluşturmak istiyor.

Dapper Labs, CryptoKitties’in 2017’deki gişe rekorları kıran başarısından bu yana NFT tekliflerini önemli ölçüde genişletti. Flow blok zinciri, ilgi çekici, çeşitli benzersiz koleksiyon, oyun içi ve kullanıcı etkileşimi deneyimleri sunar ve oyundaki en dikkate değer organizasyonlardan bazılarını çağırır. , eğlence ve spor ortakları olarak. NFT’lerin ve blok zinciri oyunlarının popülaritesindeki patlama ile Flow, sanat, koleksiyon ürünleri ve oyunun dünya genelinde nasıl görüldüğünü yeniden tanımlamanın ön saflarında yer alıyor.

Kaynak:  Coinkolik

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago