Categories: Bitcoin Haberleri

“Finansal Danışmanlar Müşterileri İçin Kriptoları İzliyor”

Bitwise’ın yapmış olduğu yeni bir anket, birkaç finansal danışmanın müşterilerinin portföyleri için kripto tahsis ettiğini gösteriyor. Ancak bunun yanında daha fazla finansal danışman 2020’de kripto para yatırımı yapmak istediklerini ifade ediyor.

Kripto Bulunan Portföy Oranı: %6

Bitwise’ın The Block ile paylaştığı yeni bir anket sonucuna göre, Aralık 2019’da görüşmeler yapılan 400’ün üzerinde portföy yöneticisinin yani finansal danışmanın yalnızca %6’sının portföyünde kripto para yer alıyor.

Ancak bunun yanında katılımcıların %7’si 2020 yılında kripto para birimleri ile ilgileneceklerini belirtti. Bunlardan %1’i ise kesinlikle kripto paraları portföylerine ekleyeceklerini ifade etti. Ancak kalan finansal danışmanlar şimdilik kripto paraları portföylerine eklemek ile ilgilenmediklerini dile getirdi.

Öte yandan bahsi geçen anket, kripto para biriminin bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak hareket etme yeteneğinin, onu portföylere dahil etmek için bir numaralı motivasyon sebebi olduğunu ortaya çıkardı. Nitekim, ankete katılan finansal danışmanların %54’ü kripto para getirileri ile diğer varlıkların getirileri arasındaki düşük korelasyonun kripto paraların en çekici özelliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Kriptolar İlgi Çekiyor

Sonuçlardan da anlaşılacağı gibi finansal danışmanlar kripto paralarla ilgilenmeye ve onları araştırmaya başlamış. Ayrıca ankete göre finansal danışmanların %76’sı müşterilerin 2019’da kripto hakkında soruşturma yaptığını ve %72’si de müşterilerin kendi başına kripto yatırımı yapabileceklerinden şüphelendiğini dile getirdi.

Bunların yanında katılımcıların yüzde altmış dördü, Bitcoin fiyatının önümüzdeki beş yıl boyunca artmasını beklediklerini ifade etti.

Öte yandan Bitwise’ın ismini sıklıkla Bitcoin ETF başvuruları ile duyuyoruz. Her ne kadar SEC ile ters düşseler ve ETF başvuruları reddedilse de Bitwise bu başvurularını yenilemeye devam ediyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago