Categories: Bitcoin Haberleri

“En Berbatı Geride Kalmış Olabilir!” Altcoin Dönemi Yakın mı?

Kripto dünyasında, birçok kişinin paylaştığı ortak bir istek var: tam gelişmiş bir altcoin dönemi. Altseason, altcoinlerin Bitcoin’den daha âlâ performans gösterdiği kısa bir devri tabir ediyor. 2021’in tepesinden bu yana, birden fazla altcoin Bitcoin karşısında kan kaybetti ve yeni taban düzeylere ulaştı. Kripto uzmanı Sumit Kapoor, altcoin dönemin yakın olup olmadığını araştırıyor.

Altcoin sezonu’ endeksi son yılların en düşük düzeyine geriledi

Altseason endeksi, bir Bitcoin döneminde mı yoksa bir altseason’da mı olduğumuzu gösterir. Şu anda, bu endeks yıllık bir vakit diliminde onda duruyor. Bu da BTC’nin altcoinlerin birçoklarından daha âlâ performans gösterdiği bir Bitcoin döneminde olduğumuzu gösteriyor. Bu endeksin en son bu kadar düşük olduğu vakit 2020’deki C-19 çöküşü sırasındaydı. Bu çöküşü takip eden aylarda, kripto piyasası DeFi tarafından desteklenen bir altcoin dönemine girdi.

Tarihsel olarak, BTC’nin fiyatı en düşük noktasına ulaştığında tabana vurdu. Lakin bu kere, SEC’in altcoinler üzerindeki baskısı ve Robinhood’un şiddetli satışları nedeniyle, BTC’nin 2023’teki yükseliş fiyat hareketine karşın birkaç altcoin yeni taban düzeylere ulaştı. Şayet tarih bir gösterge ise, birçok altcoin muhtemelen tabanı gördü. Bu yüzden önümüzdeki aylarda bu endekste bir artışa şahit olmamız mümkün.

Kaynak: TradingView

Yatırımcının ikilemi: Kripto piyasası hile döngüsünün kodu

Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere, FTX’in çöküşü sırasında Bitcoin ve altcoinler yeni taban düzeylere ulaştı. Böylelikle, klâsik medyanın kripto piyasasının çöküşünü tartışmasına yol açtı. FTX o periyotta ikinci en büyük kripto borsasıydı. Bu yüzden, çöküşü kripto piyasasının çoğunluğu için bir teslimiyet olayı oldu. Çöküşün akabinde, kripto piyasası gerçek bir kapitülasyondan sonra olduğu üzere toparlanmaya başladı. Fakat, akla hayale gelmeyecek bir şey oldu.

SEC, en büyük altcoin projelerini menkul değer olarak etiketlemeye başladı. Bu da birçoğunun yeni düşük düzeylere ulaşmasına neden oldu. Bundan kısa bir mühlet sonra, Robinhood’un SEC tarafından menkul değer olarak tanımlanan bu altcoinleri satmaya başladığı ve piyasanın daha da çökmesine neden olarak gerçek bir kapitülasyona benzediği tarafında haberler ortaya çıktı. XRP zaferinin akabinde, tüm bu kripto paralar değerli fiyat artışları yaşadı. Lakin hala yeni düşük düzeylere ulaşmadılar. Bu da SEC haberlerinin gerçek kapitülasyon olayına işaret ettiğini gösteriyor. Ayrıyeten, altcoinlerin birçoklarının gerçek taban noktalarını keşfettiğini işaret ediyor.

Kaynak: TradingView

BTC hakimiyeti artıyor, lakin altcoin fırsatları devam ediyor

Haziran 2023’te tepeye ulaştıktan sonra, BTC hakimiyeti istikrarlı bir biçimde azalıyor. Bu da altcoin piyasası için olumlu bir gelişme. BTC hakimiyetindeki düşüş, kripto paralara akan yeni fonların Bitcoin’den daha küçük kayıplar yaşadığını gösteriyor. Grayscale ile ilgili haberlere karşın, BTC hakimiyeti kıymetli bir artış göstermedi.

BTC’nin Mt. Gox’tan yaklaşan dağıtımı ve ABD hükümeti tarafından BTC satışları göz önüne alındığında, her ikisi de BTC hakimiyetinin yükselmesini zorlaştıracak olan bu eğilimin devam etmesi olası. BTC hakimiyetini potansiyel olarak artırabilecek tek faktör, FTX’in birkaç hafta evvel açıkladığı üzere varlıklarını satma planı. FTX’in elinde kıymetli ölçüde SOL, ETH ve öteki üst seviye kriptolar var. Genel kripto piyasası hacminin son yılların en düşük düzeylerinde olduğu düşünüldüğünde, bu türlü bir satışın altcoin alanına değerli ziyanlar vermesi mümkün.

Kaynak: TradingView

Altcoin kapitülasyonunda gezinti

Çok sayıda faktör bu kripto paraların teslim olduğunu gösteriyor. Muhtemelen depresyon basamağına çoktan şahit olduk. Bu durum altcoin projelerinin yarın ya da gelecek ay yükselişe geçeceği manasına gelmiyor. Lakin birçok altcoinin, uzun vadede elde tutmayı planlayanların dolar-maliyet ortalamasını (DCA) göz önünde bulundurabileceği bir fiyat düzeyine ulaştığını gösteriyor.

Yaklaşan bir resesyon yahut bir grafiğin öngöremeyeceği öbür öngörülemeyen siyah kuğu olayları üzere hala birçok bilinmeyen olduğunu unutmayın. Bu nedenle bu faktörleri her vakit planınıza dahil edin.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago