Categories: Bitcoin Haberleri

Diyanet İşleri Lideri Açıkladı: Kripto Para Caiz Mi?

Bitcoin ve altcoin’lerin yer aldığı kripto para ekosisteminin popülerleşmesiyle, ülkemizde “kripto paralar caiz mi?” sorusu bir süredir gündemdeydi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir canlı yayında buna yönelik açıklamalarda bulundu. Erbaş, “Şu an itibariyle caiz değildir diyemiyoruz,” ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Kripto para birimlerinin caiz olup olmadığını Ali Erbaş açıkladı

Bitcoin ve altcoin’lerin geçtiğimiz yılın ilk yarısında ciddi bir ivme kazanması sonucu coin’lerin Türkiye’deki popülaritesi arttı. Bu durum, kimini milyoner yapan kriptoların caiz olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yakın zamanda katıldığı bir canlı yayında bu konuya değindi. Erbaş’a göre, “şu an itibariyle güvenilir olmadığından, kripto paranın kullanımının caiz olmadığı” düşünülüyor. Erbaş, şu an bu konuya yönelik bir netlik olmadığının da altını çiziyor.

Ali Erbaş, insanların “çok rahat ve güvenli” bir şekilde kripto parayı kullanabileceği bir ortam olmaması ve bu sebeple yatırımların istismara sebep olma olasılığı, insanın insana zarar verme olasılığının olması gibi sebeplere dikkat çekiyor. Böyle bir zararın söz konusu olması sebebiyle “şu anda caizdir denilemediği” belirtiliyor. Erbaş, bu konuyu bir uzman yardımcısına “tez konusu olarak verdiklerini, bunun tez olarak hazırlandığını” söylüyor. Genel olarak, şu anlık kripto paralar için “caiz” diyemediklerini belirterek bu konuyu sonlandırıyor.

Metaverse ile Kâbe ziyareti de gündeme geldi

Kriptokoin.com olarak geçtiğimiz günlerde de bildirdiğimiz üzere Kâbe, metaverse üzerinden erişilebilir bir yer haline gelmişti. Bu durum, metaverse üzerinden Kâbe’ye gitmek suretiyle hac ibadetinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusunu gündeme getirdi. Birçok uzman, bunun gerçek bir ibadetin yerine geçmeyeceğini belirtti, ancak manevi olarak Kâbe’yi görmek için iyi bir olanak olduğu dile getirildi.

Metaverse iyice popülerleşirken Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş ise bu konuda “Haccın şartlarının yerine getirilmesi gerektiğini” belirtti. Bu nedenle, metaverse’ün ibadetin yerini almasının mümkün olmadığına, sanal bir şekilde hac ve ibadetin olmayacağına dikkat çekti.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago