Categories: Bitcoin Haberleri

“Dijital Yuan Uluslararası Ödemeleri Destekleyecek”

Eski bir üst düzey yetkili yaptığı açıklamalarda, Çin’in dijital para birimi yaklaşımının uluslararası ödemeleri ve yerel perakende sistemini destekleyeceğini belirtti.

Caixin yerel haber kaynağının 26 Kasım’da paylaştığı bir habere göre Çin Finans Birliği başkanı ve Çin Halk Bankası (PBoC) eski başkanı Zhou Xiaochuan 2019 Caixin Hengqin Forumunda yaptığı açıklamalarda, merkez bankası dijital para birimlerinin iki ana uygulama alanının altını çizdi.

Bunlardan ilki elektronik ödemeye yönelik bir yerli perakende satış sistemi, ikincisi ise finansal kuruluşlar arasındaki anlaşmaların ödemelerinde kolaylık sağlayacak olan uluslararası havale işlemleri…

Dijital Yuan

PBoC’nin en uzun süreli hizmet veren başkanı ve Çin’in en etkili finans uzmanlarından biri olan Zhou, Çin’in dijital para birimi olarak hizmet verecek merkez bankası destekli dijital yuan için çalışmalara devam edeceğini dile getirdi.

Öte yandan ünlü Çinli bankacı CBDC’lerle ilişkili risklere de değindi. Geleneksel para biriminin “ulusal egemenliğin sembolü” olarak hizmet ettiğini belirten Zhou, merkez bankalarının bu statünün yerini belirlerken çok dikkatli davranmaları gerektiğini dile getirdi. Uzman, yanlış seçimin güven krizine bile yol açabileceğini belirtti.

PBoC ve Kriptolar

Zhou’nun açıklamaları Çin’in CBDC projesini Ağustos ayında tamamladığını ifade etmesinin hemen ardından geldi. Daha sonrasında PBoC, bankanın dijital para birimi için belirli bir başlangıç tarihi olmadığını ve finansal kurumun girişimi araştırmak ve değerlendirmek için zamana ihtiyaç duyduğunu belirtmişti.

Bunların yanında Çin kripto para borsaları ile ilgili sert tavrını da hala sürdürüyor. Daha önce bu haberimizde de sizlerle paylaştığımız gibi Çin, 39 kripto para borsasının yasakları ihlal ettiğini dile getirmiş ve hemen arkasından BISS kripto para borsasını kapatarak 10 kişiyi tutuklamıştı.

Kaynak: Cointelegraph

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago