Categories: Altcoin Haberleri

Bu 5 DeFi Altcoin Projesi, Milyonlarca Dolarlık Yatırım Aldı!

Terra ve FTX’in çalkantılı iflaslarının akabinde 2023, kripto oyuncuları için yeni bir soluk oldu. Bitcoin ve Ethereum, takip eden aylarda kayıplarını büyük ölçüde telafi etti. Bilhassa, yıl başından bu yana bariz bir toparlanma ivmesi kelam konusu. Süreç boyunca milyon dolarlık yatırım haberleriyle gündeme gelen DeFi altcoin projeleri şu formda.

Bu DeFi altcoin projeleri, ayı piyasasına karşın kurumsal ilgi gördü

LayerZero Labs

Cross-chain birlikte çalışabilirlik protokolü olan LayerZero, Nisan ayı başlarında B Serisi fonlama cinsini kapatarak 120 milyon dolar topladı. Altcoin projesi böylelikle toplam değerlemesini 3 milyar dolara çıkardı. Finansman, a16z, BOND, Circle, Lightspeed, Samsung Next ve OpenSea Ventures üzere tanınmış isimlerden dayanak aldı.

LayerZero, Blockchain’ler ortasında birlikte çalışabilirliği ve cross-chain mesajlaşmayı sağlayan iletileşme protokolüdür. Ek olarak, cross-chain alışveriş yapmak için aracılara muhtaçlık duymadan projeler geliştirmek için dApp’ler için çerçeve sunar.

LayerZero, bu son tıpta toplanan fonlarla APAC bölgesindeki varlığını genişletmeyi amaçlıyor. Ayrıyeten, LayerZero Labs’de daha fazla işçi çalıştırmayı ve global kripto ekosistemindeki pozisyonunu güçlendirmeyi planlıyor.

Protokol, Binance ve Coinbase üzere bölümdeki en yeterli oyuncular tarafından desteklenmektedir. Ayrıyeten, PancakeSwap, Uniswap ve SushiSwap üzere DEX platformlarında kullanılmaktadır.

Scroll ZKP

Ethereum için lokal zkEVM ölçeklendirme tahlili olan Scroll ZKP, Mart 2023’te 50 milyon dolar topladı. Kıymetli yatırımcılar ortasında Polychain Capital, Sequoia, Bain Capital Crypto ve Moore Capital Management yer aldı.

Geçen ay Scroll, zkEVM’sini Goerli testnet’te başlattı. Bununla birlikte, alfa öncesi test etabında 1 milyondan fazla adres ve 16 milyon süreç çekti. Alfa testnet şu anda yayında. Şimdiye kadar 18 milyon süreç gerçekleştirdi.

2021’de kullanıma sunulan Scroll, Ethereum ağı dışındaki süreçleri işlemek için zk-rollup teknolojisini kullanır. Ayrıyeten, süreç suratlarını artırmaya ve süreçle ilgili maliyetleri düşürmeye yardımcı olur.

Eigen Layer

Bir ETH staking tahlili olan Eigen Layer, Mart ayı sonlarında 50 milyon dolar topladı. İştirakçiler ortasında Polychain Capital, Hack VC, Coinbase Ventures ve Finality Capital yer aldı.

Proje şu anda protokolünün birinci sürümünü bu yıl başlatmak için çalışıyor. En son finansmanın staking tahlilini desteklemesi bekleniyor. Ethereum’un Shapella yükseltmesinin akabinde, Eigen Layer daha fazla dikkat çekebilir. Bunun nedeni, bir vakitler Ethereum ağını doğrulamak için kilitlenen tokenlerin başka protokolleri “yeniden alarak” garanti altına almak için kullanılmasına müsaade vermesi.

Fetch.ai (FET)

Yapay zeka odaklı Blockchain platformu Fetch.ai, Mart sonlarında DWL Labs’tan 40 milyon dolarlık yatırım aldı. Btcpiyasasi.com olarak yatırımın detaylarına ve hareketlerine bu yazıda yer verdik.

Fetch.ai, AI kullanarak açık hizmetler oluşturmaya yardımcı olur. Tedarik zinciri, finans, seyahat ve öbür kesimlerdeki süreçleri otomatikleştirir. Son vakitlerde Fetch.ai, merkezi olmayan borsaların gelişmiş ticaret eserleri için yapay zeka araçları geliştirdi.

Şirket, fonların merkezi olmayan makine tahsilini, ağ altyapısını ve otonom aracılarını geliştirmek için kullanılacağını belirtti.

Sei Network

Cosmos SDK ile oluşturulmuş katman 1 Blockchain olan Sei Network, Jump Crypto, Multicoin Capital, Flow Traders, Distributed Küresel, Bixin Ventures ve Hypersphere Ventures’tan iki finansman cinsinde 30 milyon dolar topladı.

Finansman tipi 11 Nisan’da sona erdi. Yeni toplanan sermaye ile protokolün kıymeti 800 milyon dolar oldu. En son finansman, Sei Network’ün Asya-Pasifik’teki büyümesini ve genişlemesini hızlandırmayı hedefliyor.

Bu ortada, Sei Network’ün testnet’i 13 Mart’ta yayına girdi. Mainnet lansmanının akabinde Sei takımı, AMM’ler, sipariş defterleri, launchpad’ler, RWA’lar, DEX’ler ve daha fazlasını içeren 120’den fazla uygulamanın ağ üzerinde konuşlandırılacağını sav ediyor. Grup ayrıyeten ağ ile etkileşime girenler için bir airdrop’u onayladı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago