Categories: Altcoin Haberleri

Bu 2 DeFi Altcoin’ine Atak: Milyonlar Kaybedildi!

Milyarlarca dolar TVL’ye sahip 2 popüler DeFi altcoin projesi güvenlik açıklarıyla gündeme geldi. Geliştirici ekipler otopsi raporu hazırlarken, güvenlik açıklamalarının tekrar istismar edilmemesi için işlemler geçici süreliğine askıya alındı.

Solana ağında 50 milyon dolarlık hack saldırısı

Yeni CASH token çıkarmak için kullanıcılar, token’leri hesaptan protokole aktaran programlar arası çağrının kapsamına giren belirli bir miktarda teminat yatırır. Program ayrıca iki hesabın bakiyesinde aynı tür token olup olmadığını kontrol eder; aksi takdirde aktarım reddedilir. Samczsun, takipçilerine gönderen hesabında kalan kriptoları doğrulamanın tam yolunu gösterdi. “crate_collateral_tokens” işlevi, aynı türde token’e sahip olması gereken iki hesabı karşılaştırır.

Ancak ne yazık ki, yeni token’leri basma işlevleri hiçbir zaman doğrulanmadı, bu da birincil işlev yukarıda belirtilen süreç tarafından doğrulanmadığından yukarıda açıklanan tüm adımları anlamsız kılıyor. Bilgisayar korsanı, sözleşme kodundaki sorunu fark ettikten sonra, en sonunda sahte bir hesap (crate_collateral_tokens) oluşturmadan önce bir sahte hesaplar Blockchain oluşturmaya başladı. Özetle, Cashio’nun kodundaki, kullanılan tüm hesaplar için bir güven temeli oluşturmayan bir kusur nedeniyle, saldırgan en az 50 milyon dolar çalmayı başardı.

DeFi altcoin projesinde işlemler durduruldu

Cardano tabanlı Minswap bir sorun tespit ettiğini, ancak fonların güvende olduğunu bildirdi. Düzeltme test edilip düzeltilirken DEX’in bakım moduna alındığını söylüyorlar; bu nedenle, kullanıcılar, bir süreliğine farming ödüllerinde işlem yapamaz. Tespit edilen sorun topluluğa açıklanmadı, ancak DEX sonraki günlerde bir otopside daha fazla ayrıntı vermeyi planlıyor.

DEX ve token-stake etme platformu olan SundaeSwap’ın piyasaya sürülmesi, akıllı sözleşmelerini kullanan ilk dApp olarak Cardano ekosisteminde bir dönüm noktası oldu. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, kullanıcılar işlem hızlarından şikayet edince DEX kötü bir başlangıç ​​yaptı. Minswap’ın birkaç hafta önce piyasaya sürülmesinden bu yana, TVL’si, SundaeSwap’ı en baskın DeFi protokolü olarak gasp ederek 195.22 milyon dolara ulaştı. Şu anda, Minswap hakimiyeti %62,88’de, Cardano’daki toplam kilitli değer (TVL) 310 milyon dolarda.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago