Categories: Bitcoin Haberleri

Bloomberg: Bitcoin balinalarının konsolidasyonu daha fazla türbülansa yol açabilir

Bloomberg’de yer alan habere göre, büyük Bitcoin sahipleri arasında konsolidasyonun artması, rahatsız edici bir eğilime kapı aralayabilir.

CoinMetrics’in verilerine göre, fiyatın 20,000 dolar ile zirve yaptığı günden bu yana en az 1000 BTC’si bulunan yatırımcıların elindeki toplam BTC miktarı, tüm Bitcoin arzının %37.9’undan %42.1’ine yükseldi. Bu süre zarfında madencilik yoluyla da piyasa yaklaşık 1 milyon 315 BTC girdi.

Öte yandan Flipside Crypto’ya göre haftalık yalnızca tüm adreslerin %3.5’inde aktif olarak alım satım yapılıyor.

Kripto paralarda piyasa manipülasyonu üzerine bir araştırma yayınlayan Teksas Üniversitesi finans profesörü John Griffin, “Birkaç oyuncunun büyük miktarda kripto para tutmasındaki sorun, satış yaptıklarında fiyatı kolayca düşürebilmelerinde yatıyor.” diyor.

Flipside Crypto’ya göre, bulundurduğu Bitcoin miktarı bakımından en büyük 1000 adres, tüm mevcut Bitcoin’lerin %34.8’i üzerinde kontrol sahibi. Bu oran, 2017 yılının sonlarında %34.4’tü. Bu arada TokenAnalyst, Eylül ayı itibari ile 27 milyondan fazla cüzdanın 10 BTC’den daha az bakiyesi olduğunu bildiriyor.

Yatırımcı ve Bloomberg Opinion yazarı Aaron Brown, son dönemdeki birikimin çoğunun büyük olasılıkla Bitcoin rüyasına bağlı olmayan yatırımcılar arasında gerçekleştiği konusunda uyarıyor. Brown, “10,000 – 100,000 BTC aralığında bakiyeye sahip adresler, muhtemelen aile ofislerine ait ve yüksek net değerli bireyler, eğer coin istenen performansı vermezse fazla beklemeyebilirler.” diyor. Brown ayrıca bu gibi adreslerin şu anda Bitcoin arzının %15’ine ulaştığını sadece 18 ay önce %10’un biraz üzerinde olduklarını ifade ediyor.

Brown, “Sonsuz sabırları olduğundan şüpheliyim ve gerçek kullanımda bir büyüme görmezlerse gelecek vadeden diğer teknolojilerin peşine düşmek için sessizce çekilmelerini beklerdim. Ne kripto paraya ne de arkasındaki ideallere ve teknolojiye büyük bir finansal ya da ideolojik bağlılıkları var.” ifadelerini kullanıyor.

Bitcoin bu yıl hâlâ en yüksek getiri sağlayan spekülatif varlıklardan biri. Sert fiyat dalgalanmalarına karşın 7180 dolar ile neredeyse ikiye katlandı.

Balina hesaplarından bazılarının aslında birçok müşterinin varlıklarını tutan borsalar ve saklama hizmetleri olduğuna dair spekülasyonlar var. Örneğin, Fidelity Investments’ın bir birimi, bu yıl kripto para saklama hizmetleri sunmaya başladı. Bitcoin adresleri anonim olduklarından bunun ölçülmesi zor fakat Flipside, borsaların mevcut arzın %5’ini kontrol ettiğine inanıyor. Bununla birlikte CoinMetrics ise oranın %20 olduğunu düşünüyor.

Boston merkezli Flipside’ın veri bilimi başkanı Eric Stone, “Bitcoin, volatil kalacaktır. Birkaç büyük cüzdanda çok miktarda para var. Borsalar regüle edilmedi ve denetlenmiyorlar. Dolayısıyla piyasayı manipüle etmek isteyen biri için potansiyel büyük.” şeklinde konuşuyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago