Categories: Bitcoin Haberleri

Bitcoin’de Ani Bir Artış Beklemeyin

Bitcoin’in geçtiğimiz gün 4 bin doların altına kadar inmiş olması birçok yatırımcıyı hayal kırıklığına uğrattı. BTC fiyatı her ne kadar biraz toparlanmaya başlamış ve yeniden 5 bin 500 dolar seviyesine kadar çıkmış olsa da hala telafi edilmesi gereken çok fazla miktarda kayıp var.

Josh Rager gibi bazı analistler ise bu toparlanma sürecinin en azından yakın zamanda bitmeyeceğini ve bir süre daha devam edeceğini düşünüyorlar.

Piyasadan Çıkan Paralar

Kripto para piyasasının dün yaşadığı düşüş yüzünden piyasadan çok fazla miktarda para çıktı. Bitcoin’in 4 bin dolara kadar düştüğü vakitlerde kripto para piyasasının toplam değerinde 70 milyar dolardan fazla düşüş yaşandı.

Bunun yanı sıra vadeli işlem piyasasından da çok ciddi miktarlarda para çıktı. Yine Bitcoin’in 4 bin dolara kadar düştüğü gün içerisinde BitMEX’te 1.5 milyar dolarlık uzun pozisyon tasfiye edildi.

Bu yatırımcıların hesapları tamamen mi tasfiye edildi, yatırımcılar tam olarak ne kadar fazla para kaybettiler vb. şeyleri hesaplamak pek mümkün değil. Ancak yalnızca yukarıdaki tablo bile dün ne kadar büyük bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

Piyasaya Geri Gelir mi?

Bitcoin ve alternatif kripto para fiyatlarının yeniden yükselişe geçebilmesi için piyasadan çıkan paranın yeniden piyasaya girmesi gerekiyor. İşte bu süreç biraz zaman alabilir.

Josh Rager, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda bu sürecin zaman alacağını ve Bitcoin fiyatında ani bir artış beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Crypto Michael gibi tanındık yorumculara göre Bitcoin fiyatı destek seviyesinin üstünde tutunmayı başarırsa yeniden 6 bin dolara doğru ilerleyebilir. Ancak bunun olması için de piyasaya yeniden para girmesi gerekiyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago