Categories: Bitcoin Haberleri

Bitcoin, XRP Satan Kurumsal Yatırımcılar Bu Altcoinleri Aldı!

17 Nisan haftasının fon akışı raporu, kıymetli bir yükseltmeyi tamamlayan Ethereum’un fon topladığını gösterirken, kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve XRP’den uzaklaştığını ortaya koydu.

Bitcoin (BTC) 30,000 dolara tırmanırken, kurumsal yatırımcılar kar almayı tercih etti

CoinShares’in haftalık fon akışı raporuna nazaran, kripto para yatırım eserleri, 17 Nisan haftasında 30 milyon dolarlık çıkış gördü. Böylelikle son 6 haftalık giriş akışı sona erdi.

Özellikle Bitcoin, 10 Nisan haftasında 30 bin dolara tırmanırken kurumsal ilgi çok yüksek bir düzeye ulaşıyordu. Geçen haftanın piyasa düzeltmesi, kurumsal yatırımcıların kar elde etmeyi tercih ettiğini, bunun sonucunda BTC fiyatının aşağı istikamette baskılandığını onaylıyor.

17 Nisan haftasının kripto para fon akışı raporu

Kripto para yatırım eserleri, geçen hafta toplam 30 milyon dolar fiyatında çıkış gördü ve 6 haftalık giriş akışını sona erdirdi. Çıkışlar, evvelki Cuma (14 Nisan), Bitcoin’in 30.000 dolar üzere kıymetli ruhsal bir düzeye ulaşmasıyla başladı, bu da en son satışın, bilhassa rastgele bir makro ekonomik tetikleyicinin yokluğunda, kâr elde etmenin bir sonucu olduğunu gösteriyor.

Kâr alımları, evvelki 4 hafta içinde toplam 310 milyon dolar fiyatında giriş gören, lakin geçen hafta toplam 53 milyon dolar meblağında çıkış gören Bitcoin’e odaklandı. Short Bitcoin eserlerinde 1,5 milyon dolar meblağında çok küçük girişler görüldü. BTC ile birlikte fon kaybeden tek altcoin XRP oldu.

Bitcoin ve XRP’den çıkan kurumsal para bu altcoin’lere aktı

Veriler, geçen hafta toplam 17 milyon dolarlık giriş gören Ethereum için birtakım uygun haberler veriyor. Bu akışlar, Shapella yükseltmesinin başarılı bir halde uygulanmasının akabinde yatırımcılar ortasında artan bir inanç olduğunu gösteriyor. Enteresan bir halde, girişler sırf Avrupa’dandı.

Solana (SOL) ve Litecoin (LTC), Bitcoin’in kritik direnç düzeyinden düşüşe geçtiği hafta küçük çaplı girişlerle olumluda kalmayı başarıyor. CoinShares’in haftalık fon akışı raporuna nazaran, 17 Nisan haftasında eb çok fon toplayan kripto para üniteleri şu haldeydi:

  1. Ethereum (ETH): +16,8 milyon dolar
  2. Solana (SOL): +0,7 milyon dolar
  3. Litecoin (LTC): +0,2 milyon dolar
  4. Tron (TRX): Sabit kaldı
  5. Cardano (ADA): Sabit kaldı
  6. XRP (XRP): -0,4 milyon dolar

Bu ortada, Polygon bir hafta daha toplam 1 milyon dolar meblağında giriş gördü ve idare altındaki toplam varlıkları (AuM), geçen hafta 0,74 milyon dolar giriş gören Solana’dan sonra en büyük 4. varlık oldu.

Ülkelere nazaran fon akışı

Bölgesel olarak, kar elde etme neredeyse büsbütün, toplam 54 milyon dolara ulaşan çıkışların görüldüğü Kuzey Amerika’dan geliyordu. Bu, Almanya’da toplam 29 milyon dolara ulaşan girişlerin görüldüğü devam eden optimistlik ile dengelendi.

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, BTC fiyatı geçen hafta 30.000 doların üzerinden düşüşe geçti. Bu esnada yüksek süreç hacmi kaybeden altcoin’ler ortasında INJ, SOL ve STG yer aldı.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago