Categories: Bitcoin Haberleri

Bitcoin Tabana Vurdu Mu? İşte Şimdiki Analist Tahminleri!

Bitcoin (BTC) yatırımcıları fiyatın dibe ulaşıldığına inanıyor, ancak BTC’nin borsa ile ilişkisini değerlendirmek de hayati önem taşıyor. Bu yazıda, 34 bin doların dip olup olmadığını keşfetmek üzere analist Marcel Pechman’ın piyasa analizlerine göz atalım. Kriptokoin.com olarak ayrıntıları aktarıyoruz…

Veriler fiyatın dipte olduğunu söylemenin erken olduğunu gösteriyor

Ele alınması gereken ilk nokta, kripto para birimlerinin diğer piyasalara kıyasla aşırı tepki gösterip göstermediğidir. Bitcoin’in her yıl %62’lik volatilitesi, geleneksel piyasalardan çok daha yüksek.

Bitcoin, Hang Seng borsası ve ABD’deki Russell 2000 Endeksi’nin hepsinin güçlü bir bağlantısı var. Fed’in ABD’deki sıkılaştırma politikası ayrı bir neden olabilir. Para otoritesi, tahvil geri alımlarını sınırlayarak ve faiz oranlarını yükseltmekle tehdit ederek “güvenliğe kaçış” tepkisini ateşledi. %7,5’lik enflasyona göre ayarlandığında var olmayan getirilere rağmen, yatırımcılar sıklıkla nakit ABD doları holdingleri ve Hazine bonolarında güvenlik ararlar. Bu özellikle büyük belirsizlik zamanlarında geçerlidir.

Bitcoin vadeli işlemleri orta derecede düşüşte

Profesyonel yatırımcıların nasıl konumlandığını görmek için Bitcoin türevleri izlenebilir. Bitcoin vadeli işlemlerindeki yıllık prim, yatırımcıların sözleşme sona erene kadar iki ila üç ay boyunca paralarını “kilitlemelerini” telafi etmek için %5 ila %12 arasında olmalıdır.

%5’in altındaki seviyeler aşırı düşüş gösterirken, %12’nin üzerindeki yıllık prim yükselişi gösterir. Yukarıda gösterildiği gibi, vadeli işlem primi 9 Şubat’ta %5’in altına düşerek profesyonel yatırımcıların güven eksikliğini gösterdi. Mevcut yüzde 2,5 oranı 20 Temmuz’dan bu yana en düşük olmasına rağmen, 74 günlük fiyat düzeltmesinin sonunu işaret ediyor. Bu olayı %71’lik bir kazanç takip etti ve vadeli işlem priminin geriye dönük bir gösterge olduğu fikrini doğruladı.

20 Temmuz’da Bitcoin ve Russell 2000 Endeksi arasındaki bağlantı nispeten yüksekti. Ancak BTC yerleşik piyasalardan bağımsız olarak yükselmeye başladığında durum hızla tersine döndü.

Dibe ulaşılmış olsa da, belirsizlik daha fazla kayba yol açabilir

Vadeli işlem primi gibi korelasyon istatistiği de geçmiş verilere dayanır ve trend dönüşlerini tahmin etmek için kullanılmamalıdır. Piyasa çalkantıları sırasında yatırımcılar, özellikle profesyonel fon yöneticileri, yüksek volatiliteye sahip varlıklardan kaçınmayı tercih eder. Piyasa psikolojisini anlamak, beklenmeyen fiyat hareketlerini önlemek için kritik öneme sahip. Sonuç olarak, piyasa katılımcıları Bitcoin’i tehlikeli bir varlık olarak gördüğü sürece, analistlere göre bu kısa vadeli düşüşler istisnadan ziyade kural olmalıdır.

Kaynak:  Kripto Koin

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago