Categories: Bitcoin Haberleri

Bitcoin madenciliği devi Bitmain tetikte: Yarılanmaya sıkı önlem

Dünyanın en büyük madencilik şirketi Bitmain, Mayıs ayında gerçekleşecek olan blok ödülü yarılanması öncesinde çalışanlarının önemli bir kısmını işten çıkaracak.

Yerel haber organlarına göre, Çin merkezli şirket tarafından planlanan bu işten çıkarmanın ardında yarılanmanın yarattığı belirsizlik ve geçen sene bir önceki CEO Micree Zhan’ın hızlı büyüme uygulamaları yatıyor.

Madencilerin blok başına aldıkları BTC ödülünün yarı yarıya düşecek olmasının kripto para madenciliği sektörünü önemli ölçüde etkileyebileceği zaten söyleniyordu. Bu ihtimali gözardı etmeyen Bitmain, şimdiden sıkı önlem çalışmalarına başladı.

Bir Bitmain yetkilisi, konuyla ilgili olarak “Piyasa koşullarına ve iş geliştirmelerine bağlı olarak çalışanlarımız konusunda ayarlamalar yapmaya devam ediyoruz. Sonuç itibarıyla sürekli olarak yeni yetenek arayışındayız ve her kesimden başvuruları memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

Çinli haber organı Wushuo Blockchain’in birkaç anonim kaynağa dayandırdığı haberinde şirketin operasyonları ile sermaye akışının sağlıklı bir durumda olduğu ve hamlenin esas olarak Zhan’ın genişleme uygulamalarını geri almak ve yaklaşan Bitcoin yarılanmasına daha iyi hazırlanmak amacıyla gerçekleştirildiği aktarıldı.

Geçtiğimiz hafta sonunda CEO Jihan Wu’nun bir şirket toplantısı düzenleyerek bölüm başkanlarına bir personel optimizasyon listesi vermelerini söylediği bildiriliyor. Değişikliklerin şirketin 17 Ocak’taki yıllık toplantısından önce yapılması bekleniyor.

2018 yılının Aralık ayında bazı yurt dışı faaliyetlerini sonlandıran şirket, çalışan kadrosunu da yarı yarıya azaltmıştı. Şirketin sosyal medya hesabına göre, Bitmain’de toplamda 2500 kişi çalışıyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago