Categories: Bitcoin Haberleri

Bitcoin Grafikleri Ne Anlatıyor? 5 Kritik Tahmin!

Kripto para analistleri, Bitcoin’e yönelik olumsuz haberleri ve BTC metriklerini yorumladı! İşte BTC fiyatına yönelik 5 kritik tahmin…

Mike McGlone açıkladı: Bitcoin daha büyük piyasaları etkileyebilir!

Btcpiyasasi.com olarak aktardığımız üzere Bloomberg Intelligence’ın kıdemli makro stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’in durumuna ait son görüşlerini paylaştı. McGlone, Bitcoin’in risk varlıkları için düşüşlere öncülük edebileceğine ve bunun da BTC’nin tesirinin artık bulaşıcı olduğunun bir işareti olduğuna inanıyor. McGlone, riskli varlıkların fiyatlarındaki mevcut yavaşlamanın sona ermemesi halinde, Bitcoin’in değişken varlık sınıfını aşağı çekme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Uzmanın yorumu, Bitcoin ağının, Binance üzerindeki tıkanıklığıyla birlikte geldi:

Bitcoin’in bu yıl yüzde 70 civarında büyümesine karşın McGlone, bunun ayı piyasasındaki sistemik sıçramalardan kaynaklanabileceğini öne sürüyor. Bitcoin çok değişken bir hafta sonu geçirdi. Bununla birlikte ağ tıkanıklığı tipik olarak yatırımcıları protokolden uzak durmaya ittiği için önder kripto Bitcoin’i çevreleyen hassaslık azaldı.

Binance’in süreçleri süreksiz olarak durdurmasıyla birlikte birçok süreç platformunda da sıkıntılar yaşandı. Bununla birlikte Bitcoin ağının güvenliğindeki hassasiyet, blockchaindeki akıllı mukavelelerin potansiyel başarısı hakkındaki mevzuları yine alevlendirdi. Fakat, Bitcoin’in dayanıklılığı onu birden fazla riskli varlıktan daha güçlü hale getirdi ve tıkanıklığın giderilmesi beklentisi arttıkça daha fazla yatırımcının gözü Bitcoin’in üzerinde. Öte yandan Bitcoin’in tesiri genişlemeye devam ediyor. Uzman isim Bitcoin ağı bu tıkanıklığı aşarken, Bitcoin’in tesirinin artık daha bulaşıcı olduğunu ve muhtemelen daha büyük piyasaları etkileyeceğini düşünüyor.

Christopher Whalen Bankacılık krizinin Bitcoin fiyatına tesirini açıkladı

Bir öteki yandan First Republic Bank’ın son çöküşünün akabinde daha fazla bankanın çöküş yaşayacağına dair dehşetler hala dinmiş değil ve bu kaygı, kripto piyasası için daha parlak bir tablo oluşturdu. Bununla bir arada yatırımcılar Bitcoin’e yöneldi. Hafta başında ABD bölgesel banka payları piyasa öncesi saatlerde bir ölçü toparlanma gösterdi ve bankacılık krizinin sona ereceğine dair umutların yenilenmesine yol açtı.

Kripto para analisti Christopher Whalen, büyük bankaların bilançolarındaki büyük kayıpların büyük bir sorun teşkil edebileceğini söyledi. ABD Merkez Bankası’nın mevcut para siyaseti duruşunu değiştirmesi halinde yaklaşan bir bankacılık çöküşünün önlenebileceğini söyledi. Hasebiyle, bankacılık krizinin sürmesi halinde önümüzdeki aylarda Bitcoin fiyatlarında bir sıçrama yaşanması mümkün bir senaryo olabilir. Analistin açıklaması ise şu halde:

Fed mevcut siyasetinden geri adım atmaya ve bankalara biraz daha nefes aldırmaya istekli olmadığı sürece, ormandan çıkacağımızı sanmıyorum. Bence daha fazla bankanın battığını göreceksiniz.

Bununla birlikte Whalen birçok bankanın belirsizliğe maruz kalacağını aktarıyor. Analiste nazaran, banka payları ve Bitcoin fiyatı ortasındaki zıt korelasyon nedeniyle, kripto piyasası önümüzdeki birkaç çeyrekte bir boğa koşusu için düzgün bir pozisyonda olabilir.

Pizzino’ya nazaran Bitcoin, olumsuz haberlerin önüne geçerek yükselecek!

Bir diğer açıklamasında Jason Pizzino, Bitcoin’in olumsuz haberlerin gerisinde kalmayacağını aktarıyor. Analiste nazaran Bitcoin, sakinlik ve bankacılık çöküşleri tehdidine karşın başını dik tuttu. Analist, bütün olumsuz haberlere karşın BTC’nin 25 bin dolar üzerinde süreç gördüğünü aktararak, BTC’nin bu yıl 30 bin, 40 bin ve hatta 50 bin dolar düzeylerine kadar yükselebileceğini aktarıyor. Bununla birlikte analist, borsaların bile olumsuz haberleri fiyatlandırmadığını ve en yüksek fiyatları sergilediğini belirtiyor.

Pizzino’ya nazaran, BTC’yi tabandan almayı bekleyen yatırımcılar muhtemelen bunu yapamayacak. Analist, BTC’nin bu yılın başlarında çok sayıda düşüş sinyalinden sağ çıkmasının, yakında kendisini 32.000 ila 42.000 dolar aralığında bulabileceği manasına geldiğini söylüyor. Analistin kelamları şu halde:

İnsanlar bu düşük fiyatları bekliyorsa, piyasanın bize söylediği şey, bilhassa çift zirvenin kırılmasından sonra, bu noktada oraya inmeyeceği. 50’de başarısız olan çok büyük bir makro düşüş sinyaliniz olduğunda, ki burada 19.500 dolarda başarısız oldu, Silicon Valley Bank’ın, akabinde Credit Suisse’nin, akabinde Deutsche Bank’ın ve akabinde başka tüm bankaların çöküşü üzere büyük düşüş haberlerinde başarısız olur.

Bu düşüş sinyali başarısız olduğunda ve bunun üzerine çıktığında, bu büyük olasılıkla üst tarafta bir sinyal ve üst istikamette bir makro sinyaldir. Pekala buradan sonra ne olabilir? Tahminen 32,000 dolar, tahminen 34,000 dolar, tahminen de 42,000 dolara kadar çıkabiliriz, göreceğiz.

Jason Pizzino, BTC hakimiyetinde bir patlama öngörüyor!

Kripto para analisti Jason Pizzino, bir YouTube görüntüsü üzerinden yaptığı yorumlarda Bitcoin’in yükselişine yönelik inancını yineledi. Pizzino, önümüzdeki haftalarda BTC’nin fiyatının 30,5 bin ila 35 bin dolar ortasına yükseleceğini öngörüyor. Bununla birlikte birçok yatırımcının varlıklarını altcoinlerden BTC’ye taşımak isteyebileceğini aktaran analist, BTC için bir piyasa hakimiyeti patlamasına dikkat çekti.

CoinMarketCap bilgileri, BTC’nin son 24 saat içinde yüzde 2,68’lik bir düşüşün akabinde 28.178,48 dolardan süreç gördüğünü ortaya koyuyor. BTC ayrıyeten yüzde 47,08 olan piyasa hakimiyetinde yüzde 0,09’luk bir düşüş yaşadı.

BTC fiyatı direnç düzeyini güçlendirdi

Nisan ayının başından bu yana BTC fiyat hareketleri düşüş tarafında. Bu durum, 17 ve 24 Nisan’daki düşüş eğilimli yutan mum çubuğu formasyonu ve takip eden haftalarda yaşanan iki ret (kırmızı simgeler) ile ortaya çıkıyor. Hareket, 29.800 dolarlık alanı direnç olarak kesin bir halde doğruladı. Direnç alanı haftalık vakit diliminde mevcut. Münasebetiyle, lokal bir tepeye ulaşılmış olmasını mümkün kılıyor.

Haftalık Göreli Güç Endeksi (RSI) olumlu kalmaya devam ediyor. Gösterge şu anda 50’nin üzerinde ve yükseliyor. Günlük vakit dilimindeki mevcut teknik tahlil, Bitcoin fiyat varsayımlarının düşüş tarafında olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni, tipik olarak bir düşüş formasyonu olarak görülen baş ve omuz formasyonunun oluşması olarak açıklanabilir.

Lider kripto BTC fiyatındaki potansiyel kırılma formasyonun tüm yüksekliğini (beyaz) takip ederse, dijital varlığın asgarî 23.400 dolara düşmesine neden olabilir. Bu, 0,5 Fib geri çekilme takviye düzeyi (siyah) ile birebir hizada yer alıyor. Fibonacci geri çekilme prensibine nazaran, bir istikamette kıymetli bir fiyat değişikliğinden sonra, fiyat ekseriyetle kısmen geri çekilir yahut orjinal istikametinde devam etmeden evvel evvelki bir fiyat düzeyine geri döner.

Bu düşüş iddiasına karşın, fiyatın 30.000 Dolar düzeyindeki sağ omuzun (kırmızı çizgi) üzerine çıkması, trendin düşüş istikametinde olmadığını gösterecektir. Bunun yerine, bir sonraki uzun vadeli direnç olan 36.500 dolara gerçek bir artışa yol açabilir.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago