Categories: Bitcoin Haberleri

Bitcoin (BTC), 38.000 Dolar Düzeyine Geriledi

Bitcoin (BTC) son kazanımlarını kaybediyor gibi görünüyor. Analistlere göre spot piyasalara ilginin olmaması, daha derin bir düzeltmeye neden olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Lider kripto para birimi, psikolojik olarak nitelendirilen 40.000 dolarlık destek seviyesinin altına düştü ve yazının yazıldığı sırada 38.250 dolardan işlem görüyordu. Crypto Briefing’in analizine göre düşüş trendi, vadeli işlem piyasalarındaki kaldıraç kullanan trader’lar tarafından yönlendiriliyor gibi görünüyor. Bu arada, spot piyasalardaki balinalar, daha fazla token biriktirmeden önce varlığın daha da düşmesini bekliyor gibi görünüyor.

Binance Vadeli İşlemlerdeki tüm hesapların yaklaşık %67,6’sı, yazının yazıldığı sırada Bitcoin’de long’da. Veriler, BTC/USDT Long/Short Oranı aylık en yüksek oran olan 2,08’e yükseldiği için yatırımcıların gelecekteki fiyat hareketi konusunda aşırı iyimser olduklarını gösteriyor. Trader’lar arasındaki iyimserlik, çoğu zaman şu anda meydana gelen uzun bir sıkışma için koşullar yaratabilir. Balinaların piyasaya yeniden girmemesi, sıkışma olasılığını daha da artırıyor.

Kaynak: Binance

Zincir üstü veriler, ağdaki 100 ila 100.000 Bitcoin arasında tutan adres sayısının geçen ay sabit kaldığını gösteriyor. Bu zengin piyasa katılımcıları, muhtemelen daha düşük düşüşler bekledikleri için mevcut fiyat seviyelerinde Bitcoin satın almakla ilgilenmiyorlar.

Kaynak: Santiment

Spot piyasalara ilginin olmayışı, ağa katılan yeni günlük adreslerin sayısında da görülebilir. Bitcoin’in son üç haftada yaşadığı %40 fiyat artışına rağmen, ağ önemli bir büyüme yaşamıyor. Glassnode verileri, yeni günlük adreslerin sayısının haftada ortalama 400.000’de sabit kaldığını gösteriyor. Ağ büyümesi ve Bitcoin fiyatı arasındaki yüksek korelasyon göz önüne alındığında, bu zincir üstü metrikte yükseliş trendinin devamını destekleyen bir artış beklemek mantıklı.

Kaynak:  Coinkolik

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago