Categories: Bitcoin Haberleri

Bitcoin 1 Milyon Dolar Olur mu?

İçerik

Kriptokoin – Yakın zamanda yapılan bir ankete katılanların neredeyse yarısı, Bitcoin fiyatının on yıldan önce 1 milyon dolar gibi bir fiyata ulaşağını söyledi. Peki böyle bir yaklaşım gerçekçi mi?

Finansal piyasalar analisti Mati Greenspan, Twitter takipçilerini birkaç gün önce sorguladı ve yarısının Bitcoin’in önümüzdeki on yıl içinde 1 milyon dolara ulaşacağına inandığını tespit etti.

Greenspan sonuçlara dair bir tweet attı ve twitteranketlerinin doğasında bulunan örnekleyici önyargıyı hesaba katsak bile, buhala şaşırtıcı bir sayı” açıklamasında bulundu.

Aşağıdakileri bir kenara bırakarak: a) Twitter anketleri homeopati kadar bilimsel, b) 3000’den az insanın katıldığı ve c) % 25’inin dolarda ne ki? dediği sonuçlar aslında bu kadar şaşırtıcı değil.

Çok sayıda kripto para alanına bir şekilde katılmış olankişiler gerçekten Bitcoin fiyatının 1 milyon dolara ulşacağına inanıyor – ancakmantık ve matematik bugünün fiyatından % 13,600 gibi büyük bir artışıdestekliyor mu?

Bitcoin 1 Milyon Dolar Olacak Diyenler

En ünlü  milyon dolarlık fiyat tahmini yapan ikili John McAfee ile kripto para analisti Plan B.

Plan B’nin popüler stok akış modeli, 2025 yılına kadar 1 milyon dolarlık bir Bitcoin fiyatı öngörüyor.

Diğer 1 milyon dolarlık tahminde bulunan kişi ise Bobby Lee. O Bitcoin’in 8 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşacağını ve altının bir değer deposu olarak popülaritesini aşması nedeniyle 1 milyonluk değere ulaşacağını düşünüyor.

Bitcoin Kağıt Paranın Yerini Alır mı?

Eski riskten korunma fonu yöneticisi Jame Altucher, 2017’de1 milyon dolarlık bir fiyat öngördü ve geçen yılın ortasında tahminleri ikikatına çıkardı. Ancak böyle bir değer sadece Bitcoin’in kağıt paranın yerinialdığı zaman geçerli olabilecek bir durum.

Altucher’ın kağıt para miktarı hakkındaki rakamları yüksekgörünüyor, ancak haklı olsa bile Bitcoin, kağıt parayı aşmak için zorlu birsavaşla karşı karşıya.

İyi bilinen ölçekleme sorunları saniyede sadece birkaçişleme izin veriyor, bu nedenle bazı ciddi teknolojik gelişmeler olmadan yakınzamanda kağıt para biriminin yerini alamaz.

Lightning Network yardımcı olabilir, ancak ağda sadecebirkaç milyon kilitli ve devam eden güvenlik sorunları olduğunda, ana akımkullanımdan çok uzakta.

Ağ üzerinden daha fazla miktarda BTC gönderme yeteneği dedahil olmak üzere, iyileştirilmesi gereken bazı sorunlar bulunuyor

1 Milyon Dolarlık BTC fiyatı Ne Anlama Geliyor?

Kaç Bitcoin kaybına bağlı olarak 1 milyon dolarlık bir BTCfiyatı, 15 trilyon dolar ile 18 trilyon dolar arasında bir piyasa değerianlamına gelir.

Bunu perspektife sokmak gerekirse, dolaşımdaki tüm paranınyaklaşık yarısı (Marketwatch’a göre) ve Amerika Birleşik Devletleri’nin GayriSafi Yurtiçi Hasılasından çok uzak değil.

Böyle bir durum Bitcoin’i, gezegendeki en popüler temelpara, altının iki katı popüler yapardı.

1 milyon dolar, Bitcoin’i dünyanın en büyük on şirketinden(Amazon, Apple ve Facebook dahil) ve dünyanın en iyi 50 milyarderinintoplamından daha değerli hale getirecek.

Dolayısıyla, imkansız olmasa da, yakın zamanda bu zenginlikseviyesini de hesaba katması muhtemel görünmüyor.

Bitcoin 1 Milyon Dolar Fiyatına Ulaşacak…

Ancak, yeterince uzun süre takılırsa, Bitcoin muhtemelensihirli rakama ulaşır.

Enflasyon sayesinde, yıllar boyunca 1 milyon dolar gittikçedaha az değer kazanırken, Bitcoin’in sabit arzı değerini tutma olasılığı dahayüksek.

Mevcut rakamlarda, USD’nin sürekli azalan satın alma gücü sayesinde, bir Bitcoin 2250’ye kadar 1 milyon dolar değerinde olacak.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago