Categories: Altcoin Haberleri

Bir Altcoin Daha Hacklendi: Fiyat Düşüşe Geçti!

Acala Network’ün sentetik tokeni olan tDOT, 106 bin dolarlık hack saldırısının kurbanı oldu. Bir bilgisayar korsanı, akıllı mukaveleyi manipüle ederek binlerce yeni altcoin üretip piyasaya boşalttı. Fiyat şu anda düşüş ivmesi kazanıyor.

Acala Network, 106 bin dolarlık hack saldırısına şahit oldu

0xTaysama olarak bilinen profesyonel bir güvenlik uzmanı, Acala Network’ün tDOT tokenin istismar edildiğini bildirdi. Hack operasyonu, tDOT’u basan ve akabinde mevcut piyasa kuru üzerinden 106.000 dolara muadil yaklaşık 18.000 DOT ile değiştiren NUTS Finance üzerinden gerçekleşti.

Güvenlik uzmanı, otopsi raporunu sirkülasyondaki tDOT arzının bir ekran imgesiyle birlikte paylaştı. 0xTaysama, grubun ataktan yaklaşık altı buçuk saat evvel haberdar olduğunu belirtti.

Acala Network takımı, StableAsset takaslarını duraklatmak için bir teklif oluşturmuştu. Buna karşın, 0xTaysama’nın tahlillerine nazaran Blockchain duraklatılamadı yahut transferler engellenemedi. Fakat güvenlik analisti, grubun idare hareketlerini kullanarak durumu onarmak için uygun tedbirleri alacağını söylüyor.

Saldırgan DOT’u Acala ağından sızdırmadığı için taarruz geniş çapta tesirli olamadı. Bunun bir beyaz hack olabileceği ve saldırganın parayı gruba iade edeceği yahut takımın hack’ten evvelki ağ durumunu geri yüklemek için bir kuvvet transferi gerçekleştireceği konusunda kuşkular var.

Altcoin fiyatları nasıl reaksiyon verdi?

Hackerlar istismar edilen DOT’u Acala ağından sızdırmadığı için fiyat açısından besbelli bir düşüş meydana gelmedi. Berbat haber, yüklü ölçüde tDOT tokenin havadan 18.000 DOT’ye dönüştürülmesi. Haber esnasında, piyasa pahasına nazaran 11.sırada yer alan Polkadot (DOT), %2’nin üzerinde düşüş gösteriyor. ACA fiyatı da emsal oranda paha kaybetti.

2023’ün 1. çeyreğinde altcoin hücumları nedeniyle kaybedilen miktar

Blockchain güvenlik uzmanları, 2023 yılının birinci çeyreğinde toplam 438 milyon dolar bedelindeki altcoin çalındığını bildirdi. Bu ölçü, bir evvelki çeyreğin 1.9 milyar dolarlık hacmine nazaran %23 artışı temsil ediyor. Rapora nazaran, yılın birinci çeyreğinde en çok maksat alınan borsa, %24’lük bir hisseyle DragonEx’ti. Binance ise %13’lük bir dilimle ikinci sırada yer aldı.

Altcoin yatırımcıları da hücumlardan etkilendi. Rapor, birinci çeyrekte 122 milyon dolar kıymetinde kripto para ünitesinin kullanıcıların şahsî cüzdanlarından çalındığını gösteriyor. Bu, 2022’nin son çeyreğine nazaran %49 oranında bir düşüşe işaret ediyor.

Buna karşılık, DeFi platformları, artan bir güvenlik riskiyle karşı karşıya kaldılar. DeFi platformlarındaki hırsızlıkların toplam bedeli, 2022’nin son çeyreğinde kaydedilen 418 milyon dolara kıyasla, birinci çeyrekte 241 milyon dolara düştü.

Son olarak, rapor, ransomware akınlarının da arttığını ortaya koydu. Şirketler, müşterilerin kripto para üniteleri ile ödeme yapmasını talep eden taarruzlara maruz kaldılar. Bu çeşit akınlar, birinci çeyrekte 41 milyon dolarlık bir ziyana yol açtı.

Ordinals Finance, exit scam gerçekleştirdi

Btcpiyasasi.com olarak aktardığımız günün öne çıkan bir başka hack haberinde, Ordinals Finance’in 1 milyon dolar kıymetinde toplam 269 milyon OFI token ile kaçtığı bildirildi.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago