Categories: Altcoin Haberleri

Binance Uyardı, CZ Açıklama Yaptı: Bu Altcoinler Delist Olabilir!

Kripto para dünyasında, Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemesi uygulamaya yaklaştıkça beklenti ve tasa baş gösteriyor. Çığır açan kuralların yürürlüğe girmesine yalnızca birkaç ay kala, altcoin topluluğu bilhassa stablecoinler kelam konusu olduğunda belirsizlik ve potansiyel sonuçlarla boğuşuyor. İşte detaylar…

Binance yetkilisinden stablecoin açıklaması

Binance Fransa Hukuk Müdürü Marina Parthuisot, Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) tarafından düzenlenen çevrimiçi bir halka açık oturum sırasında sert bir ihtarda bulundu. Parthuisot, Haziran 2024’te etkin hale gelecek olan MiCA düzenlemesinin, Avrupa genelinde stablecoinlerin büyük ölçüde listeden çıkarılmasına yol açabileceği ve bunun bölgede ve ötesindeki kripto piyasasında şok dalgaları yaratabileceği konusunda uyardı.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında tamamlanan MiCA düzenlemesi, Avrupa Birliği’ni kapsamlı kripto düzenlemeleri getiren dünya çapındaki birinci büyük yargı yetkisi olarak pozisyonlandırmaya hazırlanıyor. Temel kararları ortasında, kripto para borsalarının ve cüzdan sağlayıcılarının tek bir lisans altında AB genelinde meselesiz bir halde çalışabilmesi yer alıyor.

MiCA, stablecoinler için tasaya neden oluyor

Bununla birlikte, MiCA’nın kıymeti fiat para yahut altın üzere öbür varlıklara sabitlenmiş bir kripto para tipi olan sabit paralar üzerindeki tesiri kıymetli tasalara yol açtı. Parthuisot’un uyarısı, onaylanmış projelerin yokluğuna ve toplu bir listeden çıkarmayı tetikleyebilecek 30 Haziran son tarihine dayanıyor. Binance’in CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, MiCA’nın düzenleyici ortama getirdiği netliği övdü. Bununla birlikte, Binance ve öbür borsalar, Hollanda, Kıbrıs ve Almanya da dahil olmak üzere birçok Avrupa yargı bölgesinden çekilmelerine neden olan düzenleyici baskılarla karşı karşıya kaldı.

Zorluklar bununla da bitmiyor. MiCA, sabit coin ihraç edenlerin AB merkezli teşebbüsler olmasını gerektiren kararlar getirmektedir. Bu gereklilik, AB’nin tarifine uymayabilecek yenilikçi yönetişim modellerini tercih eden birçok blok zinciri kuruluşu için zorluklar yaratmaktadır. Hukuk firması Latham & Watkins’in ortaklarından Thomas Vogel, “Stablecoin ihraç edenlerin birçoğu büsbütün merkezsiz olacak ya da o denli olduğunu argüman edecek, münasebetiyle rastgele bir karar yahut ihraç noktası olmayacak” diyerek telaşlarını lisana getirdi. Bu netlik eksikliği, bu ihraççıların MiCA’nın katı kriterlerini karşılayıp karşılayamayacağı konusunda kritik soruları gündeme getiriyor.

CZ açıklama yaptı

Changpeng Zhao, bu durum hakkında yapılan açıklamanın “bağlamdan koparıldığını” söyledi. Hatta, EUR ve başka stablecoinleri büsbütün uyumlu bir halde piyasaya süren birkaç ortakları olduğuna dikkat çekti.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago