Beklenen Büyük Ethereum Güncellemesine 7 Gün Kaldı!

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi konumunda olan Ethereum (ETH), Bitcoin‘in (BTC) aksine pek olumlu ve yükseliş dolu bir yıl geçiremedi. Genel olarak 200 doların altında sıkışıp kalan ETH, yıl içerisinde 350 dolara kadar tırmansa da burada çok uzun süre kalamadı.

Yılın en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 60 bir gerileme yaşayan ETH, şu sıralar 160 dolar ile 150 dolar arasında ufak değişimler yaşamakta. Ethereum yatırımcılarının beklediği en büyük gelişmelerden birisi için ise 7 gün gibi bir süre kaldı. Ethereum’un Constatinople’den sonraki hard fork’u olan Istanbul, yaklaşık olarak bir hafta sonra hayata geçirilecek.

6 EIP Planlanıyor

Şu an tam olarak Proof-of-Work (iş ispatı) modeli ile Proof-of-Stake (hisse ispatı) modeli arasında sıkışıp kalan ETH, aslında Istanbul hard fork’undan sonra çok daha önemli bir güncellemeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Ethereum 2.0 olarak belirtilen güncelleme 2020 yılında hayata geçirilecek ve bunun ağı baştan yaratacağı bilinmekte.

Bir hafta sonraki Istanbul hard fork’u da PoS tabanlı Ethereum için bir hazırlık olarak belirtilebilir. Toplamda 6 Ethereum Geliştirme Protokolü içeren Istanbul hard fork’unun kişisel cüzdanlarında veya borsa cüzdanlarında ETH tutan kullanıcılara yönelik bir etkisi ise olmayacak. Söz konusu güncellemedeki 6 protokolün 4 tanesi direkt olarak platformdaki gas ücretini düşürmeyi, diğer iki tanesi ise Zcash ağı ile işbirliği ve ağın güvenliğini arttırmayı hedefliyor.

Binance de geçtiğimiz gün Ethereum yatırımcılarını sevindirecek bir haber verdi ve yakında ETH’nin fiyatı güncellemenin de etkisiyle yükselişe geçebilir.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago