Categories: Bitcoin Haberleri

Balinalar Borsalara Bitcoin Yığarken Bu Altcoin’i Topluyor!

Bitcoin balinaları borsalara yaklaşık 6.000 BTC gönderdi. Bu yüzden analist Bitcoin için daha fazla çöküş bekliyor. Bu ortada LINK balinaları üç gün içinde 9,6 milyon dolar pahasında token topladı. Santiment’e nazaran, bu da altcoin fiyatında bir yükselişe işaret ediyor.

Bitcoin balinaları harekete geçti

Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasa bir müddettir dingin sularda ilerliyor. Bu sakinlik kimi kripto balinalarını tokenlerini satmaya itiyor. Bu doğrultuda kripto balinaları, dün merkezi borsalara yaklaşık 5.983 BTC gönderdi. Bu artışı, data tahlil platformu CryptoQuant’ın borsa net akış endeksinde görmek mümkün. Bu yazı sırasında BTC 25.798 dolardan süreç görüyor. Bu da bu girişi 155 milyon dolar kıymetinde yapıyor.

BTC Borsa Net Akışı

Bu girişin daha yakından incelenmesi, balinaların bir ABD kripto borsası olan Gemini’ye 5.470 BTC gönderdiğini gösteriyor.

BTC Borsa Akışı Gemini

Kripto data toplayıcısı CoinGecko’ya nazaran 155 milyon Bitcoin, şu anda 7,88 milyar dolar düzeyinde bulunan Bitcoin’in 24 saatlik süreç hacminin %1,97’sine denk geliyor. Bu ortada, borsalardaki arz da geçen hafta değerli bir artış gösterdi. 1-7 Eylül tarihleri ortasında 12,832 BTC merkezi borsalara taşındı. Böylelikle, potansiyel bir satış baskısı oluştuğunun sinyalini verdi.

BTC Borsa Rezervi

Bitcoin fiyatı bundan sonra nereye gidecek?

Kripto analisti Akash Girimath, BTC’nin rotasını şu halde belirliyor. Bu yazı sırasında Bitcoin 25.780 dolar civarında süreç görüyor. Ayrıyeten, likidite her iki tarafta da bulunuyor. Borsa rezervlerindeki artış ve son girişler göz önüne alındığında, 25.280 dolar ve 24.581 doların altında kalan satış tarafı likiditesinin süpürülmesi beklenen. Takviye düzeyi olan 25.142 doların kırılması, bir öbür kıymetli destek noktası olan 24.267 doların tekrar test edilmesine yol açacaktır.

BTC 1 günlük grafik

Öte yandan, Bitcoin fiyatı 26.151 dolara kadar yükselir ve alıcı taraftaki likiditeyi toplarsa erken ayıları sıkıştırabilir. Üstte belirtilen düzeyin altına yerleştirilen rastgele bir stop-loss düşüş tezini geçersiz kılacaktır. Yükseliş momentumundaki uzun müddetli bir artışın, BTC’nin 200 günlük Kolay Hareketli Ortalamayı 27.576 dolardan yine test etmesinin yolunu açması mümkün.

Balinalar LINK varlıklarına ekleme yapıyor!

Kripto balinalarının LINK biriktirmesi, evvelki durumlarda LINK fiyatında bir ralliyi körükledi. Bu da onu altcoin fiyat trendinin istikametini belirlemek için değerli bir ölçüt haline getiriyor. Kripto istihbarat izleyicisi Santiment’in datalarına nazaran, Chainlink balinaları üç günlük bir vakit dilimi içinde 9,6 milyon dolar pahasında token satın aldı. Bu artan talebin LINK için bir yükseliş katalizörü olarak hareket etmesi mümkün. Bu ortada balinaların Bitcoin satarken LINK toplaması dikkatleri çekiyor.

Aşağıdaki grafikten gördüğünüz üzere, Haziran ayının birinci haftasında balinaların yaptığı LINK birikimi altcoin fiyatını yükseltti. Artan talebi takip eden iki hafta içinde LINK fiyatı %20’den fazla artış kaydetti. Benzeri halde, balinalar da Temmuz ayının üçüncü haftasında LINK tokenlerini süratli bir formda topladı. Böylelikle LINK fiyatını 8,3 dolara yaklaştırdı. Santiment dataları, Pazartesi gününden bu yana LINK’te 98 yeni balina cüzdanının ortaya çıktığını gösteriyor. Bu da %3,2’lik bir artış olduğunu manasına geliyor. Perşembe günü itibariyle, 10.000 ila 100.000 LINK tokenı tutan 3.127 balina cüzdanı vardı.

Chainlink balina cüzdanları daha fazla LINK token satın alıyor. Kaynak: Santiment

Chainlink’in büyük cüzdan yatırımcılarının son davranışlarını, Swift’in 31 Ağustos’ta protokol ile paydaşlığı hakkında yaptığı duyuruya bağlamak mümkün.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago