Categories: Nedir ?

Andre Cronje Kimdir ve Fantom (FTM) İçin Ne Söz Ediyor?

Andre Cronje, Merkezi Olmayan Finans (DeFi) topluluğuna önemli katkılarda bulunan bir yazılım geliştiricisidir. Güney Afrikalı, Güney Kore Fantom Vakfı’nın Teknoloji Konseyi’ne başkanlık eden bir fintech uzmanıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Andre Cronje, kripto para etkileyicilerinin geri kalanı gibi değil. Blok zincirini o yaratmadı ve takma adıyla tanınan gizemli bir karakter de değil. Ayrıca, hangi kripto para birimini satın alacağınız konusunda size tavsiyede bulunan 100.000 takipçisi olan bir YouTube yıldızı da değil.

İyi bilinen yearn.finance ve Keep3rV1 protokollerini geliştirdi. Ayrıca birleşmeler ve ittifaklar yoluyla diğer ilgili merkezi olmayan finansal girişimlerde de parmağı var. Andre ayrıca bir kod gözden geçiricisi ve CryptoBriefing’in hissedarıdır.

Yazılım mimarı, Twitter biyografisinde “I test in prod” da belirtildiği gibi, yeni projelere benzersiz bir yaklaşım sergiliyor. LinkedIn profil sayfasına göre, Cronje ayrıca iki buçuk yıldan fazla bir süredir akıllı sözleşme platformu Fantom için Teknik Danışman olarak çalışıyor.

Önce ürünü piyasaya sürüyor ve ardından ilerledikçe hataları düzeltiyor.

Başarılarını daha derinden inceleyelim.

Andre Cronje’nin Yearn.Finance Projesine Hızlı Genel Bakış

Yearn Finance, Ethereum gibi akıllı sözleşme platformlarında getiri yaratmayı amaçlayan bir Merkezi Olmayan Finans (DeFi) ürün paketidir. Protokol, bir grup bağımsız geliştirici tarafından yönetilir ve YFI sahipleri tarafından denetlenir.

Yearn’in başlıca ürünleri, yönetişim süreci ve aktif iletişim kanallarına bağlantıları aşağıda kısaca açıklanmıştır.

Çekirdek Ürünler

Vaults: Pazar fırsatlarına dayalı olarak getirileri otomatik olarak oluşturan sermaye havuzlarıdır. Kullanıcılar, gaz maliyetlerini sosyalleştirerek, verim yaratmayı ve yeniden dengelemeyi otomatikleştirerek ve fırsatlar ortaya çıktığında nakdi otomatik olarak yeniden konumlandırarak vaultslarden yararlanır.

Earn: Yearn’in ilk ürünü bir kredi toplayıcıydı. Faiz oranları bu protokoller arasında dalgalandıkça, fonlar otomatik olarak dYdX, AAVE ve Compound arasında transfer edilir. Kullanıcılar, Earn sayfasını kullanarak bu kredi toplayıcı akıllı sözleşmelerini finanse edebilir. Bu yazılım, son kullanıcılar için faiz tahakkuk sürecini optimize ederek, yukarıda listelenen platformlar arasında her zaman en yüksek faiz oranlarını almalarını sağlar.

Yönetişim: Orijinal Yearn ürünü bir kredi toplayıcıydı. Faiz oranları bu protokoller arasında değişiklik gösterdiğinden, fonlar dYdX, AAVE ve Compound arasında otomatik olarak aktarılır. Kullanıcılar, Kazanç sayfası aracılığıyla bu kredi toplayıcı akıllı sözleşmelerine para yatırabilir. Bu yazılım, son kullanıcılar için faiz tahakkuk sürecini baştan sona optimize ederek, yukarıda listelenen platformlar arasında her zaman en yüksek faiz oranlarını almalarını sağlar.

Andre Cronje’nin Keep3rV1 Ağına Hızlı Genel Bakış

Keep3r Network, harici DevOps ve bakıcı rolleri arayan harici ekipler gerektiren projeler için merkezi olmayan bir bakıcı ağıdır.

Keeper nedir?

Keeper, bir görevi yerine getiren harici bireyleri ve/veya ekipleri temsil etmek için kullanılan bir terimdir. Bu, bir işlemi başlatmak kadar basit veya zincir dışı işlemler gerektirecek kadar karmaşık olabilir. Keep3r ağının kapsamı, bu işleri doğrudan yönetmek değil, sözleşmelerin bakıcılar için işler olarak belirlenmesini ve bakıcıların işleri tamamlamak için kendilerini uygun olarak kaydetmelerini sağlamaktır. DevOps’larını ve altyapısını yapılandırmak ve kârlı olduğunu düşündükleri işlemlere dayalı olarak kendi kurallarını tasarlamak bireysel Keeper’a kalmıştır.

Fantom Vakfı Pozisyonu

Andre Cronje, Fantom Vakfı’nın Güney Kore, Seul’de bulunan Teknoloji Konseyi’nin başkanıdır. Vakıf, blockchain geliştirme ve entegrasyon uzmanlığından oluşan bir firmadır. Profesyoneller mühendislik, bilim, araştırma ve girişimcilik gibi çeşitli alanlardan gelmektedir.

Fantom kodları, birkaç açık sistem bileşeniyle etkileşime girer. Bilgisayar yazılımı şirketinin açık bir amacı, ölçeklenebilir, merkezi olmayan ve güvenli teknolojik çözümler yaratmaktır. Misyonuna uygun olarak, profesyonellerden oluşan ekibi merkezi değildir ve dünyanın her yerinden seçilmiştir.

Andre Cronje’den Birleşme ve Ortaklıklar

Andre Cronje’nin yıllık finansmanı, DeFi protokolleriyle bir dizi ittifak ve birleşmeye gitti. Yearn.finance’in kurucusu, öncü çabalarını daha küçük diğer DeFi projelerini de içerecek ve projesini daha önemli hale getirecek şekilde çalışmalar yaptı. 

Cronje Kripto Para Piyasasına Veda Ediyor

Geçtiğimiz günlerde haberini girdiğimiz üzere Andre Cronje, DeFi ve kripto para sektörüne veda ediyor. Bu durum Cronje ile alakalı (Başta Fantom ve Yearn. Finance olmak üzere) birçok projenin düşüşe geçmesine neden oldu.

Kaynak:  Coinkolik

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago