Categories: Bitcoin Haberleri

4 Ünlü Analist Korkuttu: Bitcoin Düşüşü Derinleşebilir!

4 kripto analisti, Mart ayında artan jeopolitik gerilimler ve potansiyel olarak ‘süper büyüklükte’ bir Fed faiz artışı arasında Bitcoin (BTC)’nin neden daha da düşebileceğini ve yatırımcıların neden ‘haberleri satmamaları’ gerektiğini açıklıyor. Biz de Kriptokoin.com olarak ünlü analistlerin paylaşımlarını okuyucularımız için derledik.

“Bitcoin (BTC)’nin hız treni yolculuğu yakın zamanda bitmeyecek”

Cuma günü, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in önümüzdeki hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile görüşmek üzere bir araya gelmesi planlanmasına rağmen, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme riski hala yüksek görünüyor. Enflasyon 40 yılın en yüksek seviyesinde kalırken, Federal Rezerv’den daha hızlı ve beklenenden daha büyük faiz artışları olasılığı da artmaya devam ediyor.

Bugünlerde kripto para birimleri de daha iyi sonuç vermiyor. CoinMarketCap verilerine göre, küresel kripto piyasası değeri 1,82 trilyon dolara geriledi. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya’ya göre, jeopolitik gerilimin ve kalıcı enflasyonun çifte darbesi kripto piyasası performansını azalttı çünkü lider kripto para ‘nihai riskli varlık’. Analist bir notta, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bitcoin, Rusya-Ukrayna gerilimlerinden tüm riskli varlıkları vuran oynaklığın isteksiz bir katılımcısı. Bitcoin’in hız treni yolculuğu yakın zamanda bitmeyecek, ancak yatırımcılar uzun süreli bir askeri çatışma beklemeye başlarsa Wall Street büyük bir satış görürse çirkinleşebilir.

Edward Moya, Başkan Joe Biden’ın kripto para birimleri ve bazı stablecoin’ler için risk oluşturabilecek bir yürütme emri çıkarması beklendiğinden, önümüzdeki hafta kripto piyasası üzerinde daha fazla baskı gelebileceğini de sözlerine ekliyor.

Marcus Sotiriou: Ukrayna gerilimi, kripto piyasaları için tehdit oluşturuyor

Joe Biden ayrıca Rusya’nın işgal etmeye karar vermesi durumunda Nord Stream 2 boru hattını kapatacağını söyledi. İngiltere merkezli dijital varlık komisyoncusu GlobalBlock analisti Marcus Sotiriou, verdiği bir demeçte, şunları söylüyor:

Bu boru hattı Avrupa’nın doğal gazının önemli bir bölümünü sağlıyor. Bu nedenle kapatılırsa, petrol fiyatlarının yükselmesine ve dolayısıyla enflasyonun daha fazla sorun haline gelmesine neden olabilir.

Marcus Sotiriou’ya göre yüksek enflasyon, Fed fon oranlarının yükseltilmesinin nedeni ve agresif para politikasından kaynaklanan daha yavaş büyüme nedeniyle ABD’yi resesyona götürme potansiyeline sahip. Analist, şu yorumu yapıyor:

Bu nedenle Rusya-Ukrayna gerilimleri, özellikle agresif para politikasından önemli ölçüde etkilenen kripto para piyasaları için tehdit oluşturuyor.

Yuya Hasegawa, Bitcoin için yukarı yönlü hareketi oldukça sınırlı görüyor

BitBank’ta bir kripto piyasası analisti olan Yuya Hasegawa, Rusya-Ukrayna sınırındaki durumun Bitcoin fiyatını artırabileceğini veya kırabileceğini kabul ediyor. Ancak daha fazlası, Şubat ayı istihdam raporu ve aynı ay içindeki FOMC’den önceki Mart TÜFE verileri de dahil olmak üzere yaklaşan enflasyon verilerine bağlı. Cuma günü yayınlanan bir araştırma notunda, şu hususların altını çiziyor:

Özellikle bu enflasyon verilerine bağlı olarak, en kötüsü hala önümüzde olabilir. Fiyat kısa vadede mevcut seviyeden toparlansa bile, Rus ordusu bazı geri çekilme belirtileri göstermedikçe yukarı yönlü hareket muhtemelen oldukça sınırlı.

Solrise Group’un finansal strateji başkanı Joseph Edwards, bir çatışmanın kripto fiyatlarında daha fazla düşüşe yol açmasının ‘son derece olası’ olduğu konusunda hemfikir. Bitcoin’in bu yıl bir noktada yeni düşüşler görebileceğini ve katalizörler göz önüne alındığında 33.000 dolar destek alanına gerileyebileceğini düşünüyor.

Joseph Edwards: Söylentiyi sat ya da hiç satma

Finansal piyasalardaki artan oynaklık ve belirsizliğin ortasında, bazı yatırımcılar bekle-gör yaklaşımı benimserken, diğerleri ‘söylentiyi satın al, haberi sat‘ özdeyişine göre hareket etmeye çalışıyor. Joseph Edwards’a göre, yatırımcıların kaçınması gereken en büyük şey, haberleri satmaya çalışmak olacak.

Söylentiyi sat ya da hiç satma. Hatırlanması gereken en önemli şey, kriptonun 2020’deki çoğu varlığa kıyasla hepsinden daha güçlü bir sıçrama yapmadan önce çok erken bir dip yapması ve potansiyel bir çatışmanın, temelde makro bir değişiklik olmaktan ziyade kısa-orta vadeli bir şoku temsil edeceğini düşünme eğilimindeyiz.

Gerçekten de Bitcoin, yıl sonunda 20.000 doların üzerine çıkmadan önce Mart 2020’de 3.867 dolara kadar düştü. Fundstrat’ın araştırma başkanı Tom Lee Cuma günü bir araştırma notunda, tarihsel olarak, piyasaların çatışma riskine karşı satış yapma ve çatışma başladığında istikrar kazanma eğiliminde olduğunu belirtiyor:

Uzmanları dinlerseniz, çoğu kişi ‘riskten uzak‘ kalmayı tavsiye ediyor çünkü çatışmanın boyutuna dair çok az netlik var. Ama tarihin önerdiği bu değil.

Cambridge Üniversitesi verilerine göre, şu anda dünyanın en büyük üçüncü Bitcoin madencisi olan Rusya’da herhangi bir finansal yaptırımın Proof of Work (PoW) madenciliği üzerindeki etkisi de başka bir endişe kaynağı olabilir. Bununla birlikte, Joseph Edwards, Rusya’nın ayak izinin küresel kripto piyasalarında hala nispeten sınırlı olduğunu, bu nedenle yaptırımlardan kaynaklanan herhangi bir kesintinin piyasa duyarlılığını gerçek yapıdan daha fazla etkilemesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago