Categories: Bitcoin Haberleri

160 Kripto Borsası Japon Pazarına Girmeye Çalışıyor

Japonya’nın en büyük mali düzenleyicisi, Japon pazarına girmek isteyen kripto borsalarının sayısını açıkladı. Ayrıca, sektörden çıkmış olan mevcut borsaların sayısını da doğruladı.

Japonya’daki kripto borsaları, ülkenin en büyük finansal düzenleyicisi olan Financial Services Agency (FSA) tarafından lisanslanmıştı.

FSA şu ana kadar 16 kripto borsaya lisans verdi. Buna ek olarak, uygulamaları gözden geçirilirken, Coincheck de dahil olmak üzere 16’dan fazla şirketin kripto borsası çalıştırmalarına izin vermiştir. Bu şirketler bazen kripto borsalarının “yarı-operatörleri” olarak adlandırılmaktadır.

Bununla birlikte, ocak ayında Coincheck’in hacklenmesinden bu yana, FSA, kripto borsasının gözetimini hızlandırdı. Birçok iş geliştirme kararı verdi ve geçici olarak bazı borsaları kapattı. Daha katı kurallara uymakla birlikte, bazı yarı-operatörler uygulamalarını geri çekmeye ve endüstriden çıkmaya başladılar.

Bir FSA temsilcisi Bitcoin.com’a verdiği bilgide şunları söyledi:

“Halen incelenmekte olan üç sanal sanal para satıcısı bulunuyor: Coincheck, Everybody’s Bitcoin Inc. [Minnano Bitcoin], and Lastroots.”

Coincheck, hackten sonra Monex Group tarafından satın alındı. FSA, Coincheck’in özel uygulamasına yorum yapmayı reddederken, Monex, borsanın eylül ayında onaylanacağını ümit ediyor. Monex, yeni üyelerin kaydedilmesi de dahil olmak üzere normal operasyonlara devam edeceğini söyledi.

Coincheck hacklenmesinden bu yana, FSA 23’ü yerinde incelenmek üzere tüm kripto borsalarını titizlikle araştırmaya başladı. Ajans son zamanlarda bulgularını detaylandıran bir rapor yayınladı.

Bu yıl yeni bir şirket onaylanmadı, ajansın borsa operatörlerini gözden geçirmeyi bıraktığı yönünde spekülasyonlar yaptı.
Ancak FSA, news.Bitcoin.com’u onayladı:

“Gözden geçirme sürecini durdurduğumuza dair bir durum yoktur.”

FSA, Temmuz ayında, yaklaşık 100 şirketin, kripto ticareti yapmak için lisans başvurusunda bulunmakla ilgilendiğini açıkladı. Aralarında Line Corp ve Yahoo! Japonya da bulunuyor. Line geçtiğimiz günlerde Japonya ve ABD dışındaki ülkelerden müşterilere hizmet veren bir borsa olan Bitbox’ı başlattı. Şirket Japonya’daki operasyonlara başlamadan önce FSA’nın onayını bekliyor.

Çarşamba günü ajans, news.Bitcoin.com’a ilgili operatörlerin güncellenmiş sayısını açıkladı:

Kayıt ile ilgili ön istişareler / soruşturmalar da dahil olmak üzere, 160 civarında operatör pazara giriş niyetlerini belirtmiş durumda.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago