Categories: Bitcoin Haberleri

12 Yıldır Uyuyan BTC ve ETH Balinaları Uyandı! Satacaklar mı?

Bir diğer antik Bitcoin (BTC) cüzdanı 12 yıllık uykusunun akabinde hayata döndü. Ayrıyeten, 4,42 milyon dolarlık varlığı olan bir Ethereum ICO iştirakçisi 8 yıl sonra uykudan kalktı. Artık akıllardaki soru: Satış mı gerçekleşecek?

Antik Bitcoin (BTC) balinası 12 yıllık uykudan uyandı!

Whale Alert, uzun müddettir uykuda olan öteki bir kripto cüzdanının tekrar etkinleştirildiğini keşfetti. Bu, bugün erken saatlerde eski bir Ethereum cüzdanıydı. Satoshi Nakamoto kripto kesiminde hala etkinken daha evvel transfer edilen bir Bitcoin adresi artık yine faal hale geldi.

Bugün 12 yıldır uyumakta olan bir adrese 27.456.958 dolar pahasında 1.000 Bitcoin taşındı. 2011 yılı, Satoshi Nakamoto’nun yapıtını Gavin Wood, Hal Finney ve oburlarının de ortalarında bulunduğu birinci Bitcoin topluluğuna vermesinin üzerinden on iki yıl geçti.

Kısa bir müddet evvel Bitcoin teknik incelemesinin Mac’ler için iOS kodunda yer aldığı keşfedildi. Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere, bu durum Satoshi Nakamoto’nun Apple’ın teknoloji öncüsü ve kurucu ortağı Steve Jobs olabileceğine dair pek çok söylentiye yol açtı. Tanınan kripto para YouTuber’ı Lark Davis, Jobs’un 2011 yılında vefat ettiğini ve Nakamoto’nun 2010 yılının sonlarında ortadan kaybolduğunu belirtti. Bununla birlikte, birçok kişi bu teorinin bir modülü olarak Apple’ın başka kurucu ortağı Steve Wozniak’ın gerçek Satoshi olabileceğini öne sürdü.

Başka balinalar da harekete geçti

Bitcoin ve Ethereum tutan birçok eski kripto adresi yine dirildi. Ve bu adresler paralarını transfer etmeye başladı. İki Bitcoin cüzdanı, sırasıyla 10,3 ve 9,3 yıl uyuduktan sonra geçen hafta hayata döndü. Her biri 1.128 ve 6.078 Bitcoin taşıdı.

2014’teki ETH ICO’sundan bu yana uykuda olan birkaç Ethereum balinası trade’e yine başladı. Bunlardan biri bir ETH hareket ettirmiş olsa da, cüzdanda hala 4.377.447 dolar bedelinde 2.365 ETH var. Pek çok Twitter kullanıcısı, bu gönderilere yapılan yorumlarda eskimiş kripto cüzdanları hakkında latifeler yapıyor. Ayrıyeten, holder’larının muhtemelen yakın vakitte anahtarlarını bulabildiklerini varsayım ediyor.

BTC 4 saatlik grafik / Kaynak: TradingView

Cüzdanlarını tekrar etkin hale getiren yaşlı balinaların birden fazla kripto paralarını satıyor üzere. Lakin, Kasım 2021’de 69.000 dolar ile tepe yapan Bitcoin şu anda 27.415 dolardan süreç görüyor. Öteki bir tabirle evvelki en yüksek düzeyinin %60 altında el değiştiriyor. Münasebetiyle şu anda sayış için en uygun vakit üzere görünmüyor. Birebir tarihlerde Ethereum da 4.891 dolar ile ATH’sine ulaşmıştı. Mevcut durumda, bir evvelki en yüksek düzeyinden %62,21 düşüşle 2.000 doların altında süreç görüyor.

Ethereum ICO iştirakçisi 8 yıl sonra uyanıyor

Ethereum’un 2016’daki birinci coin arzına (ICO) katılan ve o vakitten beri hareketsiz kalan bir cüzdan, yedi yıl yedi ay sonra nihayet uykudan kalktı. On-chain tahlil firması Lookonchain’in paylaşımına nazaran, adres bugün 1 ETH’yi yeni bir adrese aktardı. Böylelikle balina birinci sürecini gerçekleştirdi. Kripto topluluğu bunun bir test süreci olduğunu varsayım ediyor. Fakat, ICO cüzdanı o vakitten beri öteki bir süreç yapmadı.

ICO sırasında cüzdan, yaklaşık 733,51 dolar pahasında 2.365 ETH aldı. Bu sırada token satış fiyatı 0,311 dolardı. Bununla birlikte, varlıklar ETH’nin mevcut piyasa fiyatında kabaca 4,36 milyon dolar pahasında. Münasebetiyle, yaklaşık %600.000 yatırım getirisine işaret ediyor. ICO iştirakçisi, birdenbire hayata geçen ve varlıklarını aktarmaya başlayan daha evvel etkin olmayan adresler listesine girdi. Aralık ayında, Ekim 2018’den beri hareketsiz olan iki Ethereum adresi birinci sefer 22.982 ETH’lik kıymetli transferler yaptı.

Ethereum’un yanı sıra, hareketsiz Bitcoin (BTC) adreslerinin de yine etkin hale geldiğine dair raporlar var. Çarpıcı bir örnek, 2013 yılında 6.071 BTC alan ve kısa müddet evvel yeni bir adrese 2.071 BTC gönderen bir cüzdan. Birinci süreç sırasında bir BTC’nin kıymeti 663 dolardı ve cüzdanın toplam bedeli 4 milyon doların üzerindeydi.

Bununla birlikte, yine aktifleştirildiği Nisan 2023’e kadar, zulanın pahası 176 milyon dolara fırladı. Ayrıyeten, 60 milyon dolar pahasında varlık transferi yaptı. Mart 2022’de, 11 yıl sonra birinci defa öteki bir Bitcoin adresi aktif hale geldi. Bu adreste 2010 yılında sadece 50 dolar bedelinde 489 BTC vardı. Aktifleştirme tarihi itibariyle varlıkların bedeli 20 milyon doların üzerindeydi.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago